Jade Jacobs gezicht van Ridderronde 2016

Tandartsassistente op 3 augustus rondemiss

Auteur: Maarten van Laarhoven
Maandag 18 april 2016


Hoewel de organisatie van de Ridderronde in Maastricht nog volop onderhandelt met potentiële deelnemers aan het startveld, staat nu al vast dat tijdens de 32ste editie van de profronde van Maastricht, die dit jaar wordt gehouden op 3 augustus, enkele grote namen zullen ontbreken. Zo moet Tom Dumoulin, de grote winnaar van de afgelopen jaren, verstek laten gaat omdat hij zijn handen vol heeft aan de voorbereidingen op de Olympische Spelen. De Maastrichtenaar mikt op goud in de tijdrit, die op 10 augustus wordt verreden.  

Dat zei Raoul van Dort, voorzitter van de Stichting Profronde Maastricht deze week tijdens een sponsorbijeenkomst in ‘het Kelderke’, het knusse café dat onderdeel uitmaakt van de Brand-bierbrouwerij in Wijlre. Daar werd de 21-jarige Jade Jacobs, tandartsassistente in Maastricht, voorgesteld als de nieuwe rondemiss. Aan haar de schone taak om de winnaar van de 32ste Ridderronde – de klassieker wordt dit jaar verreden op woensdag 3 augustus – met bloemen en kussen in het zonnetje te zetten.  

Na een aantal korte inleidingen kregen de aanwezigen de kans om zich tijdens een rondleiding door de ambachtelijke brouwerij de grondbeginselen van de bierbouwkunst eigen te maken.

Het Maastrichtse profcriterium behoort tot de gezelligste en best bezochte van Nederland. Het evenement trekt elk jaar meer dan 40.000 toeschouwers. Die komen niet alleen voor het fietsen, maar zeker ook voor de gezelligheid die op avonden als deze alom aanwezig is in Maastricht.

Het mag dan goed gaan met de Ridderronde, feit is wel dat het steeds moeilijker wordt om het gratis toegankelijke wielerspektakel ieder jaar weer op de kaart te zetten, aldus voorzitter Raoul van Dort. Hij riep eventuele nieuwe sponsors op zich vooral te melden. Ook kleinere donaties – al dan niet in ruil voor een tegenprestatie – zijn van harte welkom, benadrukte hij.

Foto's Luc Hommes

Lees ook

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!

Instagram

Bekijk de laatste #chapeaumagazine feeds op onze instagram

Bekijk onze instagram