Nieuwe opzet KingsNight Maastricht groot succes

Fotoreportage

Auteur: Maarten van Laarhoven
Donderdag 28 april 2016


In de Randstad is Koningsnacht, voorheen Koninginnenacht, al tientallen jaren een feest om niet te missen. In Maastricht is het eerste soortgelijke feest van recenter datum. Niettemin organiseerden de beide Juniorkamers in Maastricht alweer voor de vijfde keer KingsNight Maastricht.

Dit jaar onderging het feest, dat plaatsvond in La Bonbonnière, een forse uitbreiding met niet één maar twee zalen met elk een eigen muziekprogramma. De line-up bestond uit een mix van regionale, nationale en zelfs internationale artiesten, waardoor het Maastrichtse feest een prima alternatief was voor wie niet naar het noorden wilde afreizen.

Coverband D.E.M. en de Ierse singer-songwriter Matthew McDaid waren de hoofdacts in de Theaterzaal. DJ Bob en 3FM DJ Paul Rabbering zorgden voor een swingend programma in de Spiegelzaal. De mobiele DJ Spinkit verraste feestgangers op onverwachte plekken.

Elk jaar wordt met de opbrengsten van KingsNight Maastricht een ander goed doel uit de regio gesteund. Dit jaar is dat Stichting De Knoevel, een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor gezinnen in Zuid-Limburg met langdurig zieke kinderen. De opzet is deze gezinnen een onvergetelijke dag buitenshuis te bezorgen.

JCI KingsNight Maastricht is een samenwerkingsverband tussen twee kamers binnen de overkoepelende organisatie JCI (Junior Chambre International), een netwerkorganisatie voor ondernemende mensen tot 40 jaar die zich persoonlijk willen ontwikkelen.

Lees ook