Keur aan topchefs op Epicuriales de Liège

Grootste openluchtrestaurant in centrum Luik

Auteur: Jempi Welkenhuyzen
Woensdag 20 april 2016


Het Pinksterweekend (12 tm 16 mei) worden alle lekkerbekken verwacht in Luiks grootste openluchtrestaurant ‘Les Epicuriales’. Dat vindt plaats op ‘Espace Tivoli’, onder de rook van het stadhuis. Met vijftien tenten waarin de restaurateurs het beste van zichzelf geven, zou je het een klein ‘Preuvenemint’ kunnen noemen. Eregast is Jean-Marc Notelet, topchef van Le Caïus in Parijs, de kruidendokter in de keuken! Daarnaast animeren diverse gereputeerde koks uit België en Frankrijk het publiek tijdens de gastronomische ateliers die bekendstaan als ‘The Battles’. Hoewel ze met dezelfde producten aan de slag gaan, geven ze daar toch hun eigen touch aan.

Voor de animatie zorgen verder chefs als Guy Delville, Michel Delrée, Guy Lemaire en Eric Boschman.  En als we schrijven 'gereputeerd', dan denken we aan culinair talent dat eerder in de kookpotten roerde in Londen, New York of Parijs. Het publiek mag twee gerechtjes proeven en zal dan de winnaar aanduiden. In ‘La tente des grands chefs' wordt elke avond om 20 uur ten minste een driegangenmenu geserveerd. Vooraf reserveren via de website is hierbij een must. De inkom tot ‘Les Epicuriales’ is gratis en de gerechtjes betaal je met een eigen munt ‘epi’, een équivalent van 2 euro. Let wel op: zondag 16 mei vindt voor het eerst de ‘Beerlovers’-marathon plaats. Dan zal het stadscentrum autovrij worden gemaakt. Lijk voor meer informatie op: www.epicuriales.be

Foto’s: Jempi Welkenhuyzen

Lees ook

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!

Instagram

Bekijk de laatste #chapeaumagazine feeds op onze instagram

Bekijk onze instagram