Jekerkwartier op de klassieke toer

Gratis festival in het centrum van Maastricht

Auteur: Maarten van Laarhoven
Maandag 25 april 2016


Zondag 19 juni wordt in Maastricht de tweede editie van Jekerklassiek gehouden: een laagdrempelig en gratis festival voor klassieke muziek op verrassende locaties. Jekerklassiek is een initiatief van Café Sjiek, Le Marais Deux, Galerie DIS, Café Forum, Baccara, Teazone, Café Lure, Vioolbouwer Rijsemus en  philharmonie  zuidnederland. De organisatie is in handen van de stichting Jekerklassiek, die het programma afgelopen vrijdag 22 april bekendmaakte tijdens een bijeenkomst van het bestuur en de ambassadeurs.

Dit jaar zal Jekerklassiek voor een belangrijk deel in het teken staan van de Maastrichtse componist Jean Lambrechts, die dit jaar zijn 80e verjaardag viert. Op initiatief van Stichting Maastrichtse Componisten onthult Burgemeester Annemarie Penn-Te Strake bij diens woonhuis een plaquette. Aansluitend verricht zij de opening van het festival Jekerklassiek 2016 bij Café Sjiek, waar het A’meuse Saxofoonkwartet een door Jean Lamrechts gecomponeerd stuk ten gehore zal brengen.

Ensembles van philharmonie zuidnederland, het Conservatorium Maastricht én het Conservatorium Tilburg spelen licht-klassieke muziek op diverse locaties, waarbij het Jekerkwartier op unieke wijze gepresenteerd wordt aan het publiek. Met Jekerklassiek willen philharmonie zuidnederland en het Jekerkwartier hun diversiteit tonen en tevens laten zien  hoezeer zij zijn verankerd in de stad Maastricht. 

Jekerklassiek vindt plaats op 19 juni vanaf 12.30 uur. Het evenement is gratis toegankelijk. 


Foto's: Luc Hommes 

Lees ook

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!

Instagram

Bekijk de laatste #chapeaumagazine feeds op onze instagram

Bekijk onze instagram