Guido’s Orchestra op Markt Kerkrade

Oostenrijkse zanger Hansi Hinterseer speciale gast

Auteur: Maarten van Laarhoven
Zaterdag 30 april 2016

Guido’s Orchestra geeft op zaterdagavond 13 augustus een openluchtconcert op de Markt in  Kerkrade. Samen met zijn orkest zorgt Guido Dieteren voor een afwisselende mix van pop en klassiek. Of zoals Dieteren het zelf omschrijft: Een eigentijdse pop meets classic. Er zal dus veel ruimte zijn voor bekende, swingende melodieën, die worden afgewisseld met romantische ballads en een flinke dosis humor. De kaartverkoop begint op vrijdag 13 mei om 9 uur.

Aangezien Kerkrade zich in het hart van de Euregio bevindt worden er naast Nederlandse bezoekers ook de nodige muziekliefhebbers uit Duitsland en België verwacht. Niets wordt aan het toeval over gelaten, laat Guido Dieteren weten. ,,We leggen letterlijk en figuurlijk de rode loper uit voor dit exclusieve concert. De samenwerking met zowel de gemeente als de horeca van Kerkrade is fantastisch. We hebben een unieke kans om er een geweldig feest van te maken. En dat gaan we dus ook doen!”

Het concert zal mede worden opgeluisterd door de in Duitsland immens populaire Oostenrijkse zanger Hansi Hinterseer en de succesvolle Duitse boyband VoXXclub. Daarnaast zal ook de vaste zangsoliste Wendy Kokkelkoren haar bijdrage leveren.

Het concert wordt opgenomen voor tv. Omroep Max zendt de registratie komend najaar uit in drie afleveringen van 45 minuten.

De Kerkraadse wethouders Tim Weijers (coördinatie evenementen & marketing) en Jo Bok (cultuur) laten weten zeer verheugd te zijn dat het gelukt is om het grootschalige evenement in Kerkrade te laten plaatsvinden. ,,Het unieke karakter en de tastbare beleving van dit grootschalige evenement, past uitstekend bij onze visie op stadsmarketing. Ook het Euregionale karakter maakt dit evenement tot een uitstekend middel om Kerkrade weer goed op de kaart te zetten”, aldus Weijers. Zijn collega Bok sluit hierbij aan. ,,Kerkrade is al jaren een stad waar muziek een prominente plek inneemt. In dit opzicht gezien zal dit evenement weer zorgen voor de muzikale uitstraling van Kerkrade.”

Foto's: Guy van Grinsven & Christian Petermann 

Lees ook