Fietsen door het water

Een fietsinnovatief avontuur in harmonie met de natuur

Auteur: Jempi Welkenhuyzen
Donderdag 28 april 2016


Vanaf nu kun je met je fiets dwars door het water. Tenminste als je op het fietsroutenetwerk het knooppunt 91 in het Belgische Bokrijk passeert. Daar doorkruis je twee vijvers van het natuurgebied De Wijers.  Over een afstand van 212 meter rij je over een pad dat aan weerszijden, op ooghoogte, met het water . Je kunt er natte handen krijgen als je even je stuur loslaat. Een heel aparte beleving. Het project kwam tot stand dankzij de provincie Limburg en werd gefinancierd met SALK – middelen , waarbij SALK staat voor Strategisch Actieplan Limburg in het Kwadraat. Bedoeling is B.Limburg duurzaam te profileren als hét fietsparadijs in binnen- en buitenland.  “ Het nieuwe traject door het water creeërt een totale interactie met het unieke decor van de Wijers, “ aldus gedeputeerde Igor Philtjens. En inderdaad, hier worden de zintuigen van de fietser apart geprikkeld: je ziet, voelt en ruikt zelfs het water van op je fiets.  Daarenboven is het een win-win situatie want door het project werd het nieuwe bos- en landschapsbeheerplan van Bokrijk versneld en komt het domein dichter bij het fietsroutenetwerk te liggen. Bokrijk wordt hierdoor meteen ook de nieuwe toegangspoort tot het natuurgebied. En Toerisme Limburg wil de weg van interactieve projecten verder zetten. In het najaar kun je gaan fietsen ‘onder de grond’ en wel in de grotten van Kanne bij Riemst. Wordt vervolgd dus. Voor meer info: www.toerismelimburg.be.

 

Lees ook