Bezoek Afrika

Met een Limburgse vakvrouw!

Woensdag 20 april 2016

Het Afrikaanse continent is de laatste jaren een zeer gewilde reisbestemming geworden.  En bij Afrika denk je natuurlijk meteen aan safari en dus het spotten van de grote vijf of "Big Five” van het Afrikaanse dierenrijk. Maar Afrika biedt meer, veel meer. 

Laat ik mij voorstellen : Ik ben  Anja Gröbel werkzaam vanuit mijn kantoor aan huis in Geleen en heb al meer dan 30 jaar ervaring in de reisbranche . Door de jaren heen heb ik een bovengemiddelde  passie ontwikkeld  voor de wilde dieren, natuur en manier van reizen in oostelijk en Zuidelijk Afrika . Nadat ik ooit als jonge reisagent een studiereis naar Kenia had gemaakt was ik verkocht. Ik kon hier niet meer wennen en bedacht van alles om maar zo vaak mogelijk naar Afrika te kunnen gaan. Door mijn werk als reisadviseur kreeg ik regelmatig de gelegenheid hiervoor. Mijn toenmalige baas noemde mij niet voor niets de African Queen en investeren in mij resulteerde in het boeken van de mooiste reizen naar Afrika voor onze klanten . Hierdoor was ik elke dag wel een beetje in mijn geliefde Afrika. Maar de honger werd niet gestild ; Totdat ik mijn man leerde kennen een jaar of 15 geleden. Het was ook die liefde voor Afrika die ons samen bracht, hij en zijn familie woonachtig in Namibië en Zuid Afrika, hebben een bovengemiddelde kennis en passie voor het continent. En vanaf toen zijn we pas echt aan het reizen geslagen. Gemiddeld 3 á 4 keer per jaar bezoeken we een Afrikaans land of een regio. 

Het spreekt voor zich dat we iedere keer weer nieuwe gebieden en accommodaties verkennen om zelf te ervaren of, en zo ja voor welke klant het iets is. Het is die persoonlijke kennis, verweven met de passie waardoor ik de perfecte Afrikareis op maat kan samenstellen. Begin maart zijn we weer 2 weken in Kenia en bezoeken de meest uiteenlopende afgelegen safarigebieden voor de echte liefhebber van exclusieve safari’s in stijl. Aan comfort hoeft het in de bush namelijk niet te ontbreken, integendeel zelfs . Het service niveau , de stijl van inrichting en de keuken zijn vaak beter en exclusiever dan in menig ander vakantieland dan ook. Koks koken de sterren van de hemel in de bush, waar ik vaak volledig door word verrast.

Een hele mooie bijkomstigheid  is dat je door een luxe safarireis te boeken ongemerkt meedoet aan het behoud van natuur en werkgelegenheid ter plaatse. Ook dat geeft je nog eens te meer een goed gevoel als je aan het kampvuur zit en nipt aan een perfect gekoelde gin tonic.  Graag laat ik je deel maken van mijn ultieme gevoel van avontuur en genieten.

Ga met mij op safari, het zal je leven veranderen !  

 

Anja Gröbel TravelCounsellor 
Tel 046 4107385 
anja@travelcounsellors.nl 
www.travelcounsellors.nl/anja 
www.anjagrobel.nl 

Lees ook