B.Limburg, na fiets- nu nog meer inzetten op kinderparadijs

Toerisme B.Limburg en Studio 100 maken samen een vertel- en kleurboek.

Donderdag 17 maart 2016

Toerisme B.Limburg gaat de provincie dit jaar nog nadrukkelijker profileren als kindvriendelijke bestemming. Zo wordt overr alle Limburgse hotels een inspiratiegids verspreid met kindvriendelijke tips. Samen met mediamagnaat Studio 100 en een aantal toeristische partners lanceert Toerisme Limburg nu ook een vertel- en kleurboek dat een aantal gezinsvriendelijke toppers van de provincie in de kijker zet. Algemeen directeur Hans Bourlon van Studio 100 overhandigde in Plopsa Indoor Hasselt het allereerste exemplaar  van het vertel- en kleurboek aan gedeputeerde Igor Philtjens. Het boek zet op een ludiek-creatieve manier een aantal gezinsvriendelijke Limburgse toppers creatief in de kijker.

,,In 2005 hebben we het Meli park in De Panne overgenomen", aldus Hans Bourlon. ,,Dat was een moeilijke start. Maar er kwam meteen interesse uit Hasselt. Stad en provincie wilden samenwerken en een indoor pretpark opzetten. Een jaar later was dit al een feit.”

Bourlon gelooft in de economische impact van de vrije-tijdsector. Zeker als je van oorsprong een mediabedrijf bent. ,,Door de digitalisering is er een hoge graad van versnippering op het mediaveld. Daarenboven stellen we vast dat de kids vaak individueel geanimeerd worden door laptop of Ipad. Dus willen ouders en grootouders terug naar echte beleving, het ervaren van hetgeen hun kinderen momenteel virtueel beleven. En daarom is het zo belangrijk dat de parken er zijn waar hun fantasiewereld echt reeėl wordt."

Dat heeft het provinciebestuur in Hasselt goed begrepen. Al jarenlang is B.Limburg een kindvriendelijke bestemming. Denk maar aan het openluchtdomein Bokrijk, het GRM, de kwaliteitsvolle vakantie- en themaparken, de speelbossen, de subtropische zwemparadijzen, het blote voetenpad, kindvriendelijke logies. Steeds meer musea pakken trouwens uit met speciale kinderroutes en kidsproof workshops. De gezinsattraties serveren beleving op maat van kinderen. En dat in alle segmenten, van dagattracties tot verblijfstoerisme.

“Wij willen als Toerisme Limburg dit kindvriendelijke karakter extra in de kijker plaatsen en gelijk de Limburgse toeristische ondernemer helpen om gerichter in te spelen op de wensen van de kinderen en hun ouders, “ legt Igor Philtjens uit. “ Om te beginnen willen we meer communiceren in de taal van het kind. En dus lanceren we samen met Horeca Vlaanderen het boekje ‘Kinderen Welkom’. Dit is een inspiratiegids met concrete tips om logies nog kindvriendelijker te maken. Het zijn kleine details die geen geld kosten, maar zeer waardevol zijn. Ik denk bv aan een welkomsattentie voor kinderen in de horeca, aan scherpe kleurpotloodjes bij de kleurplaten, aan een klaarstaand kinderbedje of -stoeltje, .. allemaal attentvolle puntjes die nu net dat verschil maken. Maar o zo belangrijk, want als de kinderen het leuk vinden, dan zijn ook ouders en grootouders zeer tevreden. En dus keren die graag terug. Het is onze optie om Limburg 365 dagen in het jaar animatie aan te bieden. Vandaar ook onze ‘vakantiegids’, met tips en trips, een boek dat inmiddels als de bijbel van de provincie wordt aanzien.”

Om het groeipotentieel nog te vergroten heeft Toerisme B.Limburg een aantal partners onder de arm genomen voor de uitgave van een vertel- en kleurboek. Het boek koppelt de Studio 100 – helden aan gezinsvriendelijke Limburgse toppers. Het verschijnt gratis bij een populair weekblad in een oplage van 300.000 exemplaren. Daarnaast zal het ook te vinden zijn in alle logiesverstrekkende bedrijven van de provincie.  Leuk is dat de attracties geļntegreerd zijn in een verhaal of kleurplaat. Zo fietsen de meisjes van K3 o.a. door het water op het fietsroutenetwerk, vind je o.m. Maya de bij tussen de bloesems van St. Truiden, gat Piet Piraat op schattenzoektocht in Bosland en verkennen Samson met Gert het Nationaal Park Hoge Kempen. Uiteraard hebben al deze organisaties hun pagina’s meegefinancierd.  Het hele kostenplaatje, subsidie van de Toerisme Limburg incluis, bedraagt 243.000 euro. Maar dat is absoluut een goede investering, want door de media-exposure is dit een win-win-verhaal en worden ouders, grootouders en kinderen geļnspireerd om de kindvriendelijke attracties en bestemmingen te bezoeken.

“ Een kruisbestuiving waar alle partijen voordeel uit halen, “ besluit gedeputeerde voor toerisme Igor Philtjens.

Lees ook

Heeft u nog vragen?

Heeft u eerst nog vragen of heeft u hulp nodig bij het invullen van dit formulier?

Bel ons gerust even op: +31 (0)251 - 25 79 24