Paletti Art Shoes als ode aan TEFAF

Maastrichtse bedrijven heten kunstbeurs welkom

Auteur: Maarten van Laarhoven
Maandag 7 maart 2016

De Maastrichtse bedrijven Meulenhoff Schoenen en Schoonbrood Art hebben in het kader van TEFAF, de grootste kunst- en antiekbeurs ter wereld die vrijdag wordt geopend voor het publiek, bijzondere kunstschoenen laten ontwerpen. De zogenoemde Paletti art shoes zijn ontworpen door de Maastrichts kunstenaar Robert Jan van Melle. De kleurrijke schoenen, ambachtelijk en met de hand vervaardigd door de Brabantse schoenfabrikant Kops Handgemaakte Schoenen, zijn te bewonderen – en uiteraard te koop – bij Meulenhoff Schoenen in de Wolfstraat Maastricht.

Het ontwerp voor de Paletti art shoes is gebaseerd op de bonte kleuren van een schilderspalet. Tevens verwijst het ontwerp met vele kunst-gerelateerde teksten, volgens de kenmerkende stijl van Van Melle, naar het rijke thema van kunst en de kunstwereld.

 

De initiatiefnemers noemen TEFAF van grote betekenis voor Maastricht, vooral vanwege de sterke impuls voor het stadsimago, de horeca, de kunst- en cultuursector en niet te vergeten Maastricht als winkelstad. ,,Reden voor de drie Maastrichtse ondernemers om de kunstbeurs en haar vele internationale bezoekers te verwelkomen met een uniek Maastrichts product, handgemaakt en volledig in het teken van kunst.”

Robert Jan van Melle is vooral bekend door zijn kleurrijke, naïeve schilderijen met Maastrichtse stadstaferelen en zuiderse landschappen. Zijn werk is te zien op de Maastrichtse solar tram, verscheidene andere voertuigen en op wijnetiketten.

Lees ook