Luik drie dagen lang Stad van het Bier

Mini-brouwerijen manifesteren zich in Waals museum

Vrijdag 18 maart 2016

La Binchoise, Brasserie de Silly, Elfique, Brasserie de Bastogne en Sainte Nitouche. Deze en vele andere mini- en micro-brouwerijen presenteren hun bijzondere brouwsels op 8, 9 en 10 april tijdens het bierfestival La Cité de la Bière in Luik.

Drie dagen lang staat het prachtig gerestaureerde Musée de la Vie Walonne (het volkenkundig museum in het centrum van de stad) in het teken van de Waalse biercultuur. Aan de hand van proeverijen, demonstraties, quizzen en colleges, verzorgd door een heuse zytholoog (‘bier-oenoloog’) krijgt de bezoeker een goed beeld van de veelzijdigheid van de volksdrank die samen met de frieten de Belgische gastronomie symboliseert.

 

Kijk voor meer informatie op de site van La Cité de la Bière  www.lacitedelabiere.net

Lees ook