DEFINITELY DELVAUX

De flitsende comeback van een maroquinerie ouder dan België

Auteur: Elise Crutzen
Dinsdag 8 maart 2016

 

Wat nou oubollig? De ooit stijve oma-tassen van ’s werelds oudste luxe lederwarenhuis en hofleverancier van België, krijgen faceliften met exotisch leder, sophisticated beige, fris mintgroen en surrealistische tatoeages van René Magritte. Open je ogen - en laat je opnieuw verleiden.

‘In de jaren vijftig en zestig bleef Delvaux hangen in een conservatief, oubollig jasje – met een gaapachtig saai imago als gevolg. Door ánders te zijn, schudt het nu de modewereld wakker.’ 

Aan een statige Brusselse laan schuilt de poort naar een militair gebouw: Delvaux’s hoofdkantoor. Zoals een oester, schuilt er binnenin een parel. Met onder andere een showroom, de creatieve ruimte van de sinds 2015 aangestelde creative director Christina Zeller en het atelier. Van die laatste ruimte zwaait de deur open. Het ritmische getik van de naaimachines doet modeharten sussen. De geur van leder bespeelt de zintuigen. De kleuren daarvan, van mierzoet sorbet tot warm koffie, prikkelen het zicht. Fotografie: Hugo Thomassen 


Lees het hele artikel in editie 2 van Chapeau, vanaf donderdag 10-03-16 in de winkel!

Wilt u Chapeau Magazine iedere twee maanden ontvangen om meer reportages te lezen, word abonnee!

De losse verkooppunten vindt u  hier.

U kunt Chapeau Magazine ook lezen op de Ipa

 

Lees ook