Jonge ondernemers groeien uit tot ware horeca-tyconen

Danny Keppels en Martin Hendricks slaan vleugels uit in Schinveld

Auteur: Maarten van Laarhoven
Vrijdag 11 maart 2016

De vergelijking met het horecaconcern van Camille Oostwegel dringt zich op, maar volgens de jonge horecaondernemer Danny Keppels is dat voorlopig nog iets om van te dromen. ,,Al zijn we natuurlijk blij met het compliment”, aldus Keppels, die vandaag bekendmaakte dat hij van start gaat met een derde horecalocatie: voormalig hotel-restaurant de Schinvelder Hoeve in Schinveld. Hij doet dat samen met zijn compagnon Martin Hendricks, met wie hij zo’n vier geleden startte in Kasteel de Hoogenweerth bij Maastricht en de Hoogenweerth Suites, het hotel dat is gevestigd in het koetshuis van het kasteel. Begin vorig jaar kwam daar een nieuwe uitdaging bij: Kasteelhoeve de Grote Hegge in het witte stadje Thorn. 

,,Gefundeerd groeien, dat is het allerbelangrijkste”, aldus de twee ondernemers (respectievelijk 30 en 31 jaar) over hun plannen om in Limburg de zakelijke vleugels verder uit te slaan.

De Schinvelder Hoeve ging eind vorig jaar failliet, maar Keppels en Hendricks zien nieuwe mogelijkheden voor de monumentale kasteelboerderij uit 1358. Ze willen er exclusieve feesten, zakelijke bijeenkomsten en evenementen gaan organiseren. Daarvoor gaan zij in zee met cateraar Van Melick.

Op dit moment staat de teller op drie unieke locaties in Limburg. ,,Wat de toekomst brengt weet niemand, we staan overal voor open”, liet Keppels eerder weten tegenover Chapeau. Volgens de beide ondernemers is ‘diversiteit’ het sleutelwoord als het gaat om hun ambities. Diversiteit kenmerkt ook hun dagelijkse werk. ,,Elke dag ontmoeten we nieuwe mensen, elke dag schrijven we offertes voor de meest uiteenlopende gelegenheden. Saai is het nooit!” 

Foto:Wendy Vluggen. 

Lees ook