Paul Hustinx ‘Limburger van Verdienste’

Voormalig TEFAF-directeur krijgt provinciale onderscheiding

Auteur: Maarten van Laarhoven
Maandag 7 maart 2016

Paul Hustinx, voormalig CEO van The European Fine Art Fair (TEFAF), heeft de provinciale onderscheiding ‘Limburger van Verdienste’ toegekend gekregen. Dat is maandagmiddag 7 maart bekendgemaakt tijdens een receptie op het Gouvernement in Maastricht. Hustinx (61) kreeg de onderscheiding uitgereikt uit handen van gouverneur Theo Bovens. 

 

De in Roermond geboren Hustinx krijgt de provinciale onderscheiding als blijk van waardering ‘voor zijn langdurige en belangrijke verdiensten voor TEFAF en de betekenis daarvan voor de provincie Limburg’, aldus het college van Gedeputeerde Staten (GS).

Paul Hustinx kwam in 1987 in dienst van het MECC als organisator van Antiquairs International & Pictura Fine Art Fair, de voorganger van TEFAF. In 1998 werd hij benoemd tot directeur van de TEFAF-organisatie. Hij heeft een prominente rol gespeeld in de ontwikkeling van dit evenement tot internationale wereldfaam, aldus GS.

De ‘Limburger van Verdienste’ heeft zich naar de mening van GS ingezet voor het behoud van TEFAF in Maastricht. ,,TEFAF is voor Maastricht en de provincie Limburg niet alleen van groot belang op het gebied van kunst en cultuur. Voor stad en provincie is TEFAF één van de belangrijkste economische en toeristische activiteiten van het jaar en zet hiermee Limburg internationaal op de kaart”, aldus het bestuur van de provincie Limburg. ,,TEFAF is als het ware jaarlijks gedurende tien dagen een ‘museum’ dat door ca. 75.000 kunstliefhebbers uit de hele wereld bezocht wordt. Het evenement wordt mondiaal gezien als de belangrijkste handelsplaats voor kunst.”

Hustinx nam enkele jaren geleden het initiatief tot het instellen van de TEFAF-leerstoel voor kankeronderzoek aan de Universiteit Maastricht.

Lees ook

Instagram

Bekijk de laatste #chapeaumagazine feeds op onze instagram

Bekijk onze instagram