Nieuw seizoen in de Japanse Tuin Hasselt

De grootste authentieke tuin in West-Europa

Dinsdag 8 maart 2016

Japan spreekt al heel lang tot de verbeelding in het Westen. Maar dit jaar staat het land van de rijzende zon nog meer in de kijker. In 2016 vieren België en Japan immers de 150e verjaardag van hun diplomatieke relaties. Ook de Japanse Tuin van Hasselt, de grootste authentieke tuin in West-Europa, dankzij de samenwerking met zusterstad Itami,  viert dit jubileum en wel met een nog breder en diverse aanbod van evenementen, workshops, festivals en speciale themadagen.In dit jubileumjaar koos men voor de kraanvogel als thema, een vogel die symbool staat voor lang leven, hoop en geluk.

Schepen van Toerisme Karolien Mondelaers : " Normaal gezien opent de tuin elk jaar de deuren op 1 april, maar dit jaar gaat het toeristisch seizoen reeds van start op 12 maart en dit met het oog op de herdenking van de slachtoffers van de aardbeving en de tsunami in het noord-oosten van Japan vijf jaar geleden.

Tijdens het herdenkingsweekend zal je in de tuin aangepaste muziek kunnen beluisteren en de tentoonstelling bezoeken 'Invisible Needs Of Life' , een project over de heropbouw van de getroffen regio. Die tentoonstelling loopt in het nieuwe paviljoen 'Okondo' bij het kerselarenpark. Naast de theeceremonie is er ook een herdenkingsmoment, waar je een handgemaakte kaars kunt offeren."

Coördinator Sara Davidson: " De Japanse Tuin steekt zichzelf gedeeltelijk in een nieuw jasje. Zo is er de nieuwe wandelroute die meer het oorspronkelijk idee van tuinarchitect Inoue volgt. Er wordt een nieuwe huisstijl voorgesteld. En het aanbod aan evenementen is sterk uitgebreid. Naast de traditionele toppers zoals het bloesemfestival, de koi-nobori (kinderdag) en de vrouwen-verwendag is er een nocturne met het Obonfestival en het chrysantenfestival. Maar er komen ook twee edities van het Manga- en Cosplayfestival met Acts Awards en fotoshoot. De Open Tuindagen volgen en dit jaar doet men mee aan het Japans Komiek Theater, de Rakugo workshop. In het najaar sluit men af met een bloemen-offerceremonie en krijgt het Japans fotowerk van Liesje Reyskens een plek in de tuin. 


Is de Japanse Tuin al een plaats van zenvolle rust, op 30 april komen tal van tai-chi beoefenaars samen om de gezonde bewegingskunst te beoefenen, geleid door coach gert Clerkx."

De Japanse Tuin is open van 12 maart tot 31 oktober 2016. Maandag gesloten. Dinsdag tot en met vrijdag: 10u tot 17 u. Zaterdag, zon- en feestdagen: 14u tot 18u¨. Pasen, Paas- en Pinkstermaandag : 14u tot 18u. Laatste toegang tot de tuin: 30 minuten voor sluitingstijd.

Info en brochure: www.japansetuin.be

Lees ook

Bestel nu de Chapeau op Ipad of telefoon!

Ipad versie bestellen

Instagram

Bekijk de laatste #chapeaumagazine feeds op onze instagram

Bekijk onze instagram