Hip hotel met gratis minibar en Breakfast Bag

Jean-Marc en Christophe Beaumont breiden imperium uit

Auteur: Maarten van Laarhoven
Dinsdag 8 maart 2016

Opnieuw opent in het Maastrichtse stadsdeel Wyck een eigentijds hotel de deuren. Nadat vorig jaar tegenover het station hotel Kaboom van start ging – een ‘budgethotel’ dat volgens de hoogste normen is ingericht – zijn dit keer alle ogen in de hotelbranche gericht op The Dutch. Het gaat om een nieuw hotelconcept dat is bedacht door Jean-Marc en Christophe Beaumont, de nog jonge directeuren van Hotel Beaumont en Restaurant Harry’s in de Wycker Brugstraat. 

De voordeur van hun nieuwe hotel, dat 49 kamers gaat omvatten, komt aan de Wilhelminasingel in Wyck, dat in het algemeen als ‘trendy’ wordt omschreven. The Dutch wordt op 2 mei officieel geopend. ,,Het ontwerp, met een vette knipoog naar de jaren ‘80 creëert een spannende omgeving waarin je voortdurend wordt verrast”, lichten de beide eigenaren alvast een tipje van de sluier op. ,,Met dit tweede hotel gaat voor ons bedrijf een volgende fase van start waarin we een nieuwe markt bedienen.” 

Net als Kaboom – het hotel van de Maastrichtse hotelier Rino Soeters won onlangs nog de prijs voor het meest originele hotelconcept van 2015 – speelt The Dutch in op de wensen en behoeften van de moderne reiziger. Zo wordt er een zogeheten Hangout gerealiseerd waar de gast kan werken en relaxen en waar 24 uur per dag, 7 dagen per week gratis espresso, cappuccino, water en fruit worden aangeboden. De inhoud van de minibar op de kamer is gratis en wordt dagelijks aangevuld en uiteraard is er supersnelle gratis Wi-Fi. 

In de lobby komt een indrukwekkende bar waar een ruime selectie aan speciaal-bieren en gin-tonics wordt geserveerd, aldus Leilani Sittrop van Hotel Beaumont. Opmerkelijk is de manier waarop het ontbijt wordt aangeboden. The Dutch krijgt geen ontbijtruimte waar een standaard ochtendmaaltijd wordt genoten. In plaats daarvan werkt het hotel met papieren ‘Breakfast Bags’, gevuld met dagverse en vooral ook gezonde producten van de Saladbar in de Boschstraat in Maastricht. ,,Het ontbijt is inbegrepen bij de kamerprijs en wordt in principe tien minuten voor een bepaald tijdstip aan de deur van de kamer gehangen”, aldus Sittrop. ,,Geeft de gast aan dat hij om 7 uur wenst op te staan, dan hangt om 10 voor 7 het ontbijt klaar. Het ontbijt kan uiteraard op de kamer worden genuttigd, maar natuurlijk staat het de gast ook vrij om zijn Breakfast Bags mee te nemen naar zijn werk."

Rekening houdend met ‘snoozers’, bijvoorbeeld gasten die de avond voor hun vertrek Maastricht hebben verkend en om die reden wensen uit te slapen, is de uitcheck in The Dutch standaard om 12 uur.

Het hotel wordt in twee fases geopend. Begin mei worden 36 kamers en de lobby-bar opgeleverd en eind juni de Hangout en de resterende 13 kamers.

Lees ook

Instagram

Bekijk de laatste #chapeaumagazine feeds op onze instagram

Bekijk onze instagram

Bestel nu de Chapeau op Ipad of telefoon!

Ipad versie bestellen