Extra activiteiten

Galerie Post+Garcia

Dinsdag 15 maart 2016

Galerie Post + García, Maastrichts meest actieve galerie voor internationale hedendaagse kunst, vierde afgelopen jaar haar tienjarig bestaan aan de Avenue Céramique. Het werd een dynamisch jubileumjaar voor galeristen Paloma García en Peter Post met veel hoogtepunten in en buiten de galerie.  Na de overzichtsexpositie ’10 jaar Post + García’ waren er solopresentaties van Lataster en Sidi El Karchi in de galerie te zien. Bij de nagenoeg uitverkochte expositie van Sidi El Karchi, Een zoektocht naar oprecht verlangen, verscheen in december een prachtige publicatie met bijdragen van o.a. Abdelkader Benali en directeur Bonnefantenmuseum Stijn Huijts.

Op gerenommeerde kunstbeurzen als Realisme Amsterdam, KunstRAI Amsterdam en Art The Hague toonden en verkochten zij werken van o.a. Armando, Lataster en Sidi El Karchi.  

Peter Post is blij met het hele team en de locaties. „De galerie-ruimte  in La Fortezza blijft bij uitstek geschikt voor interessante top-tentoonstellingen. Nu op dit moment hebben wij een unieke selectie kunnen maken van werken van Eugène Brands, één van de oprichters van Cobra. Meer dan veertig werken geven een museaal beeld van het poëtisch-magische oeuvre dat deze grote kunstenaar heeft nagelaten. En daarnaast hebben we Kunstuitleen Maastricht aan de Rechtstraat 50, waarmee wij het   dankzij onze hoogwaardige collectie en de vriendelijke voorwaarden uitstekend doen. Vorig jaar begonnen wij op Rechtstraat 86 met Espacio waar wij permanent  kunstenaars uit de galerie speciaal kunnen belichten. De bronzen van Ripollés en de speciale prenten die wij van Armando uitgeven zijn daar te zien”.
Paloma García voegt daar aan toe: “Gedurende TEFAF tonen wij er ‘Around CoBrA’. Dankzij onze contacten over Ripollés met Cobra-autoriteit Tom Okker kunnen wij gedurende TEFAF een fantastische collectie werken op papier van onder anderen  Appel, Corneille en Constant  laten zien. Uit onze eigen collectie hebben wij er werken van Lucebert en Ripollés aan toegevoegd. Absoluut TEFAF-waardig.”

Tijdens TEFAF zijn er extra activiteiten. Op vrijdag 11 maart is vanaf 19 u. een feestelijke avond in Kunstuitleen Maastricht, met werken van Corneille, Bram Bogart, Christo en Ripollés.
Op zondag 13 maart houdt Eugénie Brands, dochter van de kunstenaar, om 15u. een lezing bij de expositie Eugène Brands | Compositions Magiques in Galerie Post + García.

In maart wordt er elke zaterdag tussen 10 – 14 u. het radioprogramma L1 Cultuurcafé live uitgezonden vanuit Galerie Post + García. Iedereen is welkom.

 

www.postgarcia.nl

 

Lees ook