Ferran Adria inspireert jonge talenten

Fotoverslag

Maandag 21 maart 2016


U heeft het ongetwijfeld gemerkt via de diverse kanalen van Chapeau. Afgelopen weekend bracht topchef Ferran Adrià een bezoek aan Maastricht. Aanleiding is de tentoonstelling bij Marres die gewijd aan zijn kookkunsten en kooktechnieken.  

Gisteren vond op Château Sint Gerlach in Valkenburg een bijzondere bijeenkomst plaats. Op initiatief van het gastronomische samenwerkingsverband Maastricht Culinair, Château Sint Gerlach, Marres, MECC Maastricht en Chapeau werd jong Limburgs keukentalent uitgenodigd om persoonlijk kennis te maken met de Spaanse grootmeester. Ferran Adrià hield een enthousiast betoog over de toekomst van de culinaire wereld. En er konden vragen worden gesteld. Hier werd dan ook volop van gebruik gemaakt door de meer dan 100 aanwezigen.

Tevens presenteerde Maastricht Culinair een boek ter ere van het bezoek van Adrià. Tien Limburgse chefs hebben zich laten inspireren door zijn kooktechnieken en hebben op basis daarvan tien speciale gerechten gemaakt. Het werd voor iedereen een leerzame middag.

 

Foto’s: Paul Mellaart

Lees ook