CACHET: vijf pop-up restaurants op bijzondere locaties

Nieuwe, smaakvol initiatief voor regio Peel en Maas

Auteur: Maarten van Laarhoven
Vrijdag 11 maart 2016

Exclusief dineren tegen een betaalbare prijs op vijf karakteristieke locaties in Noord-Limburg. Waarom? ,,Omdat het eens een keer wat anders is dan aan tafel schuiven bij een van de vaste adresjes die iedereen wel heeft als het om uit eten gaat”, zegt directeur Boy Haenen, Boy Haenen Event & Marketing Concepts  uit Venlo. ,,We willen de buitenwereld laten zien dat het ook anders kan.”

Haenen is de initiatiefnemer van CACHET, een culinair festival dat nog in de kinderschoenen staat – het wordt dit jaar zelfs voor het eerst gehouden – maar moet uitgroeien tot een gastronomisch begrip. In de weekenden van 15 en 22 april worden vijf bijzondere plekken – een kasteel, een innovatiecentrum, een tweetal galeries en een kapel – ingericht als pop-up restaurant waar de gaat tegen de vaste prijs van 65 euro kan genieten van een viergangenmenu met alles erop en eraan. Dus inclusief wijn, water en koffie of twee. ,,De opzet is om mensen op een laagdrempelige en ontspannen manier kennis te laten maken deze locaties, waar je normaal gesproken misschien niet zo snel zou komen”, aldus Haenen, die gezien de vele positieve reacties rekent op een grote belangstelling.

De vijf locaties die vormgeven aan CACHET zijn Kasteel De Keverberg, een aan de Maas gelegen rijksmonument van zo’n 1000 jaar oud,  de galeries Art Center de Raay en Ptah in respectievelijk Baarlo en Tegelen, Domani (de voormalige Dominicanenkapel in Venlo) en The Scelta Kitchen, het gastronomische innovatiecentrum in Venlo, waar geëxperimenteerd wordt nieuwe recepturen en smaaksensaties. Het worden volgens de initiatiefnemer geheel verzorgde avonden, compleet met entertainement.

,,Wat het extra bijzonder maakt is dat het allemaal locaties zijn die geen reguliere restaurantfunctie hebben en waar je dus niet zomaar als gast kunt binnenlopen om eens lekker te eten ”, aldus Haenen. ,,Dat betekent dat onder meer gewerkt wordt met cateraars uit de regio Peel en Maas, die daarmee ook kunnen laten zien wat ze in huis hebben.”

Ook voor de deelnemende locaties is het een manier om extra aandacht te krijgen, legt Haenen uit. ,,Het zou zomaar kunnen dat ze mensen binnenkrijgen die binnenkort een bruiloft of een ander feest te vieren hebben en op die manier op ideeën worden gebracht. Het zou mooi zijn als CACHET dit jaar al zo’n succes wordt dat er na afloop mooie locaties zijn die het leuk vinden om zich aan te sluiten, al hebben we daar op dit moment nog geen zicht op.”

Kijk voor meer informatie over CACHET, de deelnemende locaties en vooral ook om aan de weet te komen wat voor heerlijks er op het menu staat op de site van CACHET www.cachetdinerevent.nl

Lees ook