Amstel Gold Race 2016

De bekendste jaarlijks terugkerende wielerklassieker

Dinsdag 8 maart 2016

Het Nederlandse wielerweekend van het jaar
De Amstel Gold Race is de bekendste jaarlijks terugkerende wielerklassieker van Nederland en de enige Nederlandse eendagswedstrijd in de UCI World Tour. De wedstrijd wordt al sinds 1996 georganiseerd en in 2016 wordt alweer de 51e editie georganiseerd. Niet alleen op de zondag staat heel Zuid-Limburg in het teken van de Amstel Gold Race, het hele weekend is er van alles te beleven en het wielerweekend is dan ook uitgegroeid tot een evenement van wereldniveau.

Limburg zal op 15, 16 en 17 april opnieuw in het teken staan van de Amstel Gold Race. Op vrijdagavond wordt er gestart met de Amstel Radler Challenge waarin topsporters en amateurs samen de één-op-één race aangaan om als snelste de befaamde Cauberg te bedwingen. De zaterdag zal opnieuw in het teken staan van de Toerversie Amstel Gold Race waaraan maar liefst 15.000 internationale deelnemers meedoen. Op zondag zullen vervolgens ’s wereldst beste wielrenners strijden voor de eerste plek in Limburgs enige wielerklassieker onder het toeziend oog van meer dan 250.000 afgereisde toeschouwers.


Een onvergetelijke dag vol wielerplezier?
Bijna barst hét wielerweekend van het jaar weer los; de Amstel Gold Race. Beleef als VIP-gast een unieke wielerdag op zondag 17 april en boek snel een van onze VIP-arrangementen! Geniet bijvoorbeeld van een volledig verzorgde dag inclusief luxe ontbijt, verblijf tussen de renners in de VIP-startzone, volg de wedstrijd vanuit de wedstrijdkaravaan in de koers of bekijk de passages en de finish in het VIP-paviljoen onder het genot van diverse hapjes en drankjes in het uitgebreide culinair programma. Nergens komt men dichter bij de finish en de huldiging van de winnaar dan in het VIP-paviljoen; een unieke beleving in een vernieuwde Limburgse ambiance!

Ook het bedrijfsleven weet zijn weg te vinden naar de Amstel Gold Race. In het Amstel Gold Race VIP-paviljoen zijn bedrijven uit het hele land vertegenwoordigd waarmee in een ongedwongen sfeer contact kan worden gelegd. Het VIP-paviljoen geeft daarnaast de mogelijkheid om uw relaties in een bijzondere setting te ontvangen en uw gasten op een andere manier te leren kennen.
Kortom; de Amstel Gold Race is al meer dan 50 jaar een begrip in de wielersport en een evenement van wereldniveau. Wilt u als VIP-gast met uw relaties genieten van een onvergetelijke dag vol wielerplezier? Boek snel een van onze VIP-arrangementen en zorg dat u erbij bent!

Voor een overzicht en het boeken van VIP-arrangementen: 
http://www.amstel.nl/amstelgoldrace/hospitality

Lees ook