TEFAF Maastricht start twee nieuwe kunstbeurzen in New York

In oktober 2016 voor het eerst TEFAF / New York / Fall

Woensdag 3 februari 2016

De wereldvermaarde kunstbeurs TEFAF Maastricht start twee nieuwe kunstbeurzen in New York, zo heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt.

Het bestuur zocht al langer naar mogelijkheden om het succes van TEFAF Maastricht op meerdere locaties over te brengen. Eerder waren er al plannen voor een TEFAF Beijing maar die zijn uiteindelijk niet uitgevoerd.

Nu is dan gekozen voor New York en daar zal in oktober 2016 voor het eerst TEFAF / New York / Fall worden gehouden. Die richt zich dan op de oudheid tot de 20e eeuw.

 

In mei 2017 wordt dan de eerste editie van TEFAF / New York / Spring gehouden met de nadruk op moderne en hedendaagse kunst en design.

De beide nieuwe beurzen worden georganiseerd in een joint venture met het in New York gevestigde Artvest. De nieuwe beurzen worden gehouden in de Park Avenue Armory.

De nieuwe directeur van TEFAF, Patrick van Maris van Dijk, heeft een belangrijke rol gespeeld in deze nieuwe initiatieven. „Onze deelnemers alsook onze particuliere en institutionele verzamelaars waren al geruime tijd geïnteresseerd in de mogelijkheden voor TEFAF in Amerika. Met de ervaring en het netwerk van Michael Plummer en Jeff Rabin van Artvest voegen wij een nieuwe dimensie toe aan de kunstwereld in New York.”

Volgens Van Maris van Dijk biedt de joint venture een podium voor TEFAF op de actiefste kunstmarkt ter wereld. „De beurzen in New York zullen naadloos aansluiten op TEFAF Maastricht en onze positie en naamsbekendheid enorm vergroten.”

Het is niet de eerste keer dan een belangrijke kunstbeurs nog een tweede kunstbeurs op een andere locatie organiseert. Zo houdt Art Basel (moderne en hedendaagse kunst) elk jaar ook een Art Basel Miami. 

Lees ook