Euregionals

De creatieve industrie van dit gebied

Woensdag 24 februari 2016

Valentin Loellmann, creatief ondernemer

1ste Aflevering Euregionals
Afkomstig uit Zuid-Duitsland, afgestudeerd aan de kunstacademie van Maastricht en nu vanuit deze stad internationaal actief in de designwereld als creatief ondernemer. 

De artistieke meubelobjecten en interieurs van Loellmann worden met veel aandacht en authenticiteit door Loellmann zelf en zijn team vervaardigd in zijn inspirerende atelier. Gericht op het creëren van een speciale atmosfeer en emotie, gebaseerd op zowel persoonlijke interacties als de input van de omgeving. Waarna ze vervolgens in steden als Parijs, Londen, San Francisco en New York zijn terug te vinden. 

Euregionals is een doorlopende reeks videoportretten waarin creatieve ondernemers uit de Euregio Maas-Rijn worden gepresenteerd op een centrale website, www.euregionals.eu. Een project volledig gericht op de creatieve industrie van dit gebied waar de grenzen van Nederland, België en Duitsland elkaar ontmoeten.

De creatieve industrie is van groot belang voor de Euregio en heeft veel te bieden. Niet alleen in de diversiteit van disciplines maar ook in de rijkdom van Europese stijlen en culturen. Dit wordt echter nog lang niet altijd herkend. De visie van Euregionals voor de Euregionale creatieve industrie is simpel: meer zichtbaarheid voor deze interessante sector creëren. Met die zichtbaarheid worden zowel potentiele afnemers als creatieve ondernemers en creatieve studenten zich beter bewust van de vele mogelijkheden die deze industrie te bieden heeft voor de Euregio. 

Euregionals is een samenwerkingsproject van Strictua (Heerlen) en Schoonbrood Agency (Maastricht) en wordt ondersteund door Euregionale partners zijnde Chapeau, MAFAD, LUCA School of Arts en PXL-MAD School of Arts.

Chapeau ondersteunt als mediapartner dit project. 

Lees ook