Livar varkensvlees

Authentiek, ambachtelijk en eerlijk vlees uit het Limburgse Echt

Woensdag 13 januari 2016


Kwaliteit, ambacht en aandacht voor dierenwelzijn. Dit zijn termen die naadloos aansluiten bij Livar. Livar levert varkensvlees met smaak.

De oorsprong van de bontgekleurde Livar varkens ligt op abdij Lilbosch in Echt. Daar kunnen de varkens genieten van een heerlijk bestaan. In de kloostertuinen kunnen de Livar varkens wroeten en rollen in de modder. Naast voldoende gelegenheid om buiten te vertoeven, zijn er ruime stallen aanwezig met onbeperkte mogelijkheid om te eten en drinken. Naast de kloosterboerderij zijn er nog zeven andere boerderijen waar de Livar varkens volgens hetzelfde principe worden grootgebracht. Leuk detail: De maaltijd van de varkens bestaat uit vers geteelde Limburgse granen.

Livar en dierenwelzijn

Dierenwelzijn is het unieke kenmerk van Livar. De varkens worden gehouden in ruime stallen op stro en met uitloop naar buiten. Ze krijgen kwalitatief hoogwaardig voer. De dierenbescherming is positief over Livar, een mooi gegeven.

De smaak van Livar varkensvlees?

Op het gebied van smaak onderscheidt Livar vlees zich van andere soorten varkensvlees. Livar vlees is namelijk doorregen met vet, wat een aangename en natuurlijke smaak geeft. Een ander voordeel is dat normaal varkensvlees tijdens de bereiding circa een kwart aan gewicht verliest, terwijl Livar vlees slechts 8 procent verliest. Dit zorgt ervoor dat het vlees mals blijft.

Nieuwsgierig geworden naar Livar? U vindt alle informatie en verkrijgbaarheid op de website en sociale media kanalen van Livar.
Livar Logo

Bezoekadres:
Röntgenweg 19

6101 XD Echt

T: 088-5482783
E: Info@livar.nl

Lees ook