Vakantieganger lyrisch over vriendelijke Limburger

Zuidelijkste provincie de ‘meest gastvrije’ van het land

Auteur: Maarten van Laarhoven
Donderdag 7 januari 2016

Inwoners van de provincie Limburg zijn met afstand de vriendelijkste en gastvrijste van Nederland. Ze zijn zelfs zo vriendelijk en gastvrij dat vakantiegangers hun een 8,6 geven. Tot die conclusie komt de website bungalowparkoverzicht.nl, die naar eigen zeggen een groot aantal Nederlandse vakantiegangers heeft gevraagd naar hun vakantievoorkeuren en daarmee de gastvrijheid in Nederland heeft onderzocht.

Behalve de vriendelijke opstelling van de Limburger, doet ook de Limburgse natuur het goed bij liefhebbers van een vakantie in eigen land. De glooiende heuvels, uitgestrekte bossen en weidse vergezichten zijn maar liefst goed gebleken voor een dikke negen, aldus bungalowparkoverzicht.nl. Een minpuntje is de bereikbaarheid. Daarmee scoort de zuidelijkste provincie van Nederland lager dan het landelijk gemiddelde.

Limburg Landschap

Al met al blijft Limburg qua vakantiebestemming veruit koploper, concluderen de onderzoekers. Maar liefst 32 procent van de ondervraagden betitelt de provincie als favoriete Nederlandse vakantiebestemming, gevolgd door Zeeland (17 procent) en Gelderland en Drenthe (beide 12 procent).

Overigens scoort ook het ‘gemoedelijke’ Brabant goed als het gaat om gastvrijheid. Een 8,3 is het cijfer dat vakantiegangers voor gastvrijheid uitdeelden aan ‘de bovenbuur’ van Limburg. Alleen als het gaat om vriendelijkheid in de horeca, doen de Brabanders het wat  minder

Lees ook

Bestel nu de Chapeau op Ipad of telefoon!

Ipad versie bestellen