Leolux strikt internationaal vermaarde kunstenaar Olaf Hajek

Venlose designfrabikant zet werk Duitser in tijdens Möbelmesse Keulen

Auteur: Maarten van Laarhoven
Donderdag 14 januari 2016

De Duitse kunstenaar en illustrator Olaf Hajek (1965) heeft zich de komende jaren aan de Venlose designfabrikant Leolux gebonden. Hajek, wiens werk vaak bekroond is, werkt voor tal van bekende merken. Ook verzorgt hij illustraties voor onder meer The New York Times, Rolling Stone, The Guardian en Vogue. Leolux zet de visie van de kunstenaar op de kleurrijke Leolux-wereld vanaf dit jaar in, in onder meer in brochures, winkels en beursstands. De vruchten van de samenwerking zijn voor het eerst te zien tijdens de Internationale Möbelmesse (IMM), die van 18 tot 24 januari 2016 wordt gehouden in Keulen. 

Kunstenaar en illustrator Hajek woont en werkt in Berlijn. Hij is geïnspireerd door het werk van Frida Kahlo, Botticelli en de reclameposters uit het Cuba van de jaren ‘60. Deze inspiratie komt terug in zijn expressieve kleurgebruik. De tekenaar staat bekend om de wijze waarop hij de tegenstelling tussen verbeelding en werkelijkheid in de westerse cultuur verwerkt in zijn illustraties.
Image003 1
Hajek werk al langer voor multinationals als Apple, Coca-Cola, Nike, Hermès en Bacardi. In zijn illustraties voor Leolux geeft Olaf Hajek zijn persoonlijke visie op de wereld van de Nederlandse designproducent; hij verbeeldt de consument als een vogel die zijn nest inricht met de mooiste ingrediënten. Het verwijst naar de vrijheid die de consument bij Leolux heeft om zijn meubels volledig te personaliseren.

Leolux kiest al meer dan vier decennia voor kunst als aanjager voor creativiteit. In de filosofie van het familiebedrijf werken vrije kunstenaars en designers, maar ook fotografen, stylisten en ambachtsmensen nauw met elkaar samen, om zo elkaar te versterken. Uit deze creatieve synergie ontstaat de kleurrijke en inspirerende wereld waar Leolux bekend om staat. 

Olaf Hajek is de achtste huiskunstenaar van het designmerk. Hij volgt de Britse designer en kunstenares Jane Worthington. De vanuit Maastricht werkzame Worthington voorzag Leolux ruim drie jaar lang van expressieve schilderijen. Eerder werd de rol van huiskunstenaar vervuld door de Nederlanders Henk van der Vet, Clemens Briels, Sjer Jacobs, Petra Hartman, Wouter Stips en Jo Meesters. 

Gemeenschappelijk kenmerken van alle voor Leolux werkzame kunstenaars zijn het expressieve kleurgebruik en de beeldende vertellingen. 

Leolux is een dynamisch familiebedrijf met een lange geschiedenis en een scherpe visie op design en op de toekomst. Sinds 1934 produceert Leolux al haar meubelen in Venlo. De ‘zitideeën’ worden door internationale freelance designers ontworpen en op bestelling door vakmensen geproduceerd.

www.leolux.nl

Lees ook

Heeft u nog vragen?

Heeft u eerst nog vragen of heeft u hulp nodig bij het invullen van dit formulier?

Bel ons gerust even op: +31 (0)251 - 25 79 24

Bestel nu de Chapeau op Ipad of telefoon!

Ipad versie bestellen