Travel’Inn: van het Witte Huis naar het Glazen Restaurant

Party- en eventcateraar vaardigt drie chefs af naar Heerlen

Auteur: Maarten van Laarhoven
Vrijdag 18 december 2015

Ruim 71.000 euro konden de initiatiefnemers van het Glazen Restaurant in Enschede op 23 december 2012 overmaken naar het goede doel: 3FM Serious Request. Een bedrag dat een jaar later in Leeuwarden, met een opbrengst van ‘slechts’ 44.000 euro, helaas niet werd geëvenaard. Maar nu het beroemde Glazen Huis in Limburg staat, wordt het Overijsselse record gebroken, denkt ook Rachel Jeukens van Travel’Inn. De topcateraar uit Maastricht brengt vanavond op het Raadhuisplein in Heerlen maar liefst drie koks in stelling om zo’n 120 gasten een fantastisch diner te bezorgen.

Ze waren binnen de kortste keren volgeboekt. Weliswaar nadat zich als eerste een groep bestaande uit zo’n zestig personen had aangediend, maar toch. Dat uitgerekend Travel’Inn van alle deelnemers aan het Glazen Restaurant in Heerlen alle stoelen als eerste had verkocht, zou je kunnen beschouwen als een opmerkelijk gegeven. Vooral omdat Travel’Inn, van origine een luchtvaartcateraar op vliegveld Beek, geen restaurant is in de klassieke zin van het woord.

Toch is de naam Travel’Inn in de culinaire wereld een vertrouwd begrip. Behalve op luchtvaartcatering legt het bedrijf, met vestigingen op Maastricht Aachen Airport en bedrijventerrein de Beatrixhaven in Maastricht, zich al jaren toe op het cateren van grotere en kleinere events voor bedrijven. Met veel succes: de culinaire omlijsting van feesten, vergaderingen en recepties (party- en eventcatering) is in de loop der jaren steeds belangrijker geworden voor Travel’Inn, dat in april 2016 25 jaar bestaat.

Cha 150211 5501

,,Het is inderdaad zo dat we steeds zichtbaarder zijn op grote evenementen”, zegt Rachel Jeukens van Travel’Inn, die als 15-jarige scholiere haar eerste klussen verrichtte in het cateringbedrijf van haar vader Ludie Jeukens, waar ze inmiddels alweer zo’n zes jaar deel uitmaakt van het managementteam. ,,Zo is de gemeente Beek een van onze vaste partners – onlangs nog hebben we een zesgangendiner op locatie gedaan voor afgevaardigden uit de hele wereld - en zijn we als cateraar betrokken bij grote evenementen als Beek for Speed en de Ridderronde in Maastricht.

In de 25 jaar dat Travel’Inn actief is in de luchtvaartcatering, heeft het bedrijf zich weten te ontwikkelen tot een allround speler in de wereld van de gastronomie. Ook de grote luchtvaartmaatschappijen op Maastricht Aachen Airport en Liège Airport maken al jaren gebruik van de diensten van Travel’Inn als het gaat om de gastronomische zorg voor de bemanningen en de passagiers.

Illustratief voor dit laatste is de bijzondere brief die in 2005 op het hoofdkantoor van Travel’Inn op de deurmat plofte. In het schrijven werd de directie van het bedrijf mede namens het Witte Huis in Washington bedankt voor de bijzondere – en smakelijke – inspanningen rond het bezoek dat de Amerikaanse president in mei dat jaar aan Limburg bracht. Een brief waar ze bij Travel’Inn tot op de dag van vandaag erg trots op zijn, aldus Rachel Jeukens.

Dat de kwaliteit van partycatering op locatie in niets onder hoeft te doen voor de kwaliteit die je aantreft in een restaurant van enige allure zal vanavond opnieuw duidelijk worden in het Glazen Restaurant, verwacht ze. ,,Onze gasten kunnen rekenen op een uitgebreid gastronomisch diner dat bereid is door onze drie chefs, Fred Lenders, Luciano Uras en Marc Creuzen, de voormalige chef-kok van de Eyserhalte, die ooit nog voor de wereldberoemde Franse driesterrenchef Paul Bocuse werkte.”

Het menu dat het drietal met gebruik van nieuwe kookmethoden serveert is even uitgebreid als gastronomisch uitgekiend: rundertartaar met bietjes en vadouvan als mondvermaakje, zacht gegaarde zalm met texturen van komkommer, dille, limoen, ricotta, oester en avruga kaviaar, kabeljauw onder een korstje van Gruyère met jonge prei, aardappel, peterseliewortel en een bieslookjus, filet van hertenrug met variëteiten van pompoen, gember, polenta en jeneverbesjus en tot slot een warm chocoladetaartje met passievrucht, droum vaan Mestreech en amandelmelkijs.

Travel’Inn is trots om te kunnen bijdragen aan een prachtig fenomeen als het Glazen Restaurant, verzekert Rachel Jeukens, die benadrukt dat haar bedrijf eigenlijk altijd wel bijdraagt bij grote acties of wanneer er ergens grote rampen zijn. ,,We vinden het alleen al geweldig om te zien hoe de vier initiatiefnemers hier al hun tijd en energie insteken. Toen Andy Croonenberg (een van de initiatiefnemers, red.) ons belde met de vraag of we mee wilden doen, was het antwoord dan ook onmiddellijk positief. We vinden het geweldig om dit samen met zoveel andere vrijwilligers te kunnen doen.  

Foto: Chapeau Magazine

Lees ook