In één avond psychisch schoon naar huis

Therapeutisch Theater beleeft zijn première in Maastricht

Auteur: Maarten van Laarhoven
Vrijdag 4 december 2015

In één avond je favoriete probleem dumpen en ‘psychisch schoon’ naar huis toe gaan. Dat is het doel achter de ‘Het Therapeutisch Theater’ van therapeutisch cabaretier Marcel Thewissen. De theatershow, die mensen ‘een liefdevolle schop onder hun kont geeft’ zodat ze het heft in eigen handen nemen, gaat op woensdag 9 december in première in Maastricht. Vanaf volgend jaar toert Thewissen – volgens eigen zeggen een kruising tussen cabaretier Hans Teeuwen en de Amerikaans psycholoog en televisiepresentator Dr. Phil - door heel Nederland. 

Het programma heet Baanbrekend en uniek in Nederland te zijn. ,,Een unieke belevenis die je leven verandert. Ervaar in een avond wat jij kunt doen om het leven te gaan leiden waar je van droomt. Door gangbare psychologische principes op zijn kop te zetten en advocaat van de duivel te spelen laat Marcel Thewissen jou ervaren hoe jij jouw problemen onbewust in stand houdt. En vooral hoe jij hier definitief mee kunt stoppen”, aldus de aankondiging. ,,Met de gouden medaille naar huis gaan, niet met zilver, niet met brons.” 
Dr Phil
De therapeutisch cabaretier - hij helpt al meer dan 20 jaar bedrijven succesvoller te worden en heeft inmiddels duizenden mensen geïnspireerd een gelukkiger en succesvoller leven te leiden - is van mening dat er geen vervaldatum zit op ‘het menselijk vermogen om te groeien’. ,,In klare taal ontdaan van alle franje en poeha, met de nadruk op praktisch en eenvoudig laat Marcel Thewissen je zien en ervaren hoe jij de regie over jouw leven terug krijgt”, staat in de aankondiging.

Marcel Thewissen maakt de dingen graag simpel. Hij is naar eigen zeggen wars van medische stempels die hij ‘Riagg’noses noemt. ,,Hij gelooft niet in langdurige behandeltrajecten. Confronterend en met humor geeft hij mensen in zijn Therapeutisch Theater Elke dag volgt hij ‘de universiteit van het leven’, waarin hij levenservaring opdoet, ups en downs beleeft en zijn gezond verstand gebruikt. Zijn drie kinderen helpen hem hier gevraagd en ongevraagd bij.” 

Te zien op 9 december 2015 in de Sint Janskerk in Maastricht van 18.30 tot 22.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.hettherapeutischtheater.nl

 

Lees ook