Les Tables verzorgt kookles op de Jan Baptist School

Kinderen koken feestelijk driegangenmenu voor klasgenootjes

Auteur: Maarten van Laarhoven
Maandag 21 december 2015

Leden van Les Tables, een samenwerkingsverband van 22 restaurants, brasserieën en bistro’s in Maastricht, hebben vrijdag 18 december een feestelijke driegangenlunch bereid met en voor de kinderen van de Jan Baptist School in Maastricht. Ondanks de decemberdrukte die de Maastrichtse horeca eigen is, was onder de chefs en eigenaren van de aangesloten restaurants de animo om mee te doen erg groot, aldus voorzitter Pascale-Renee Cohen van Les Tables.

Jan Baptist 1

,,Met veel plezier hebben we een kindermenu samengesteld dat niet alleen heerlijk was en vers, maar ook door een aantal kinderen zelf te bereiden was”, aldus Cohen. Samen met de professionals van Les Tables stonden de leerlingen van Jan Baptist School, een school voor speciaal onderwijs, al vroeg de keuken om maar liefst 90 leerlingen een feestelijke maaltijd te bezorgen.

Na een ontspannen kookles van zo’n tweeënhalf uur schoven de kinderen aan tafel om te genieten van verse tomatensoep met ‘huisgedraaide’ balletjes, een heerlijke pasta met kalf en als toetje een Dame Blanche die zij zelf mochten versieren.

Jan Baptist 1 2

 

Fotografie: Olga van Borren

Lees ook