Ambassadeurslunch ‘Eet Meer Limburg’

Project legt de nadruk op veelzijdigheid van producten van dichtbij

Auteur: Jempi Welkenhuyzen
Dinsdag 1 december 2015


Wie nog op zoek is naar een menu voor de feestdagen, zou dit jaar eens kunnen denken aan een Limburgs menu. ‘Eet Meer Limburg’ is een uniek project van de provincie Belgisch-Limburg, de Hotelschool Hasselt en het streekproductenplatform Puur Limburg. Op verzoek van gedeputeerde Inge Moors (Landbouw) heeft de Hotelschool Hasselt een Limburgs een speciaal menu voor de feestdagen ontwikkeld.

Je kunt het menuutje zelf bereiden. De ingrediënten zijn gemakkelijk verkrijgbaar in de vele hoevewinkels die zijn aangesloten bij Puur Limburg, maar kunnen ook in pakketten worden afgehaald op verschillende plaatsen in de provincie.

Meer dan dertig producenten van hoeve- en streekproducten leveren de ingrediënten voor het ‘Eet meer Limburg’-menu. De feestmaaltijd kan desgewenst gecombineerd worden met diverse bier- en wijnarrangementen. Er is zelfs een ‘gezellig avond pakket’ verkrijgbaar.

Hilaire Spreeuwers, voorzitter van Horeca Limburg vindt dat menu mooi in balans is. De producten zijn volgens haar te weinig (h)erkend terwijl ze toch zeer veelzijdig zijn. Spreeuwers is voorstander van inkoop dichtbij de deur, omdat het lokaal ondernemerschap aanwakkert en kruisbestuivend werkt. Wel denkt hij dat de continuïteit een probleem kan zijn als men het initiatief wil uitbreiden naar de horecasector.

Kijk voor meer informatie, adressen, bereiding en werkwijze: www.puurlimburg.be

Foto’s: Luc Daelemans en Jempi Welkenhuyzen

Lees ook