’s Werelds meest precieze geluidsbox te bewonderen in Roermond

BeoLab 90: Bang & Olufsen geeft zichzelf een verjaardagscadeautje

Auteur: Maarten van Laarhoven
Dinsdag 8 december 2015

Het heet de meest complete en krachtige digitale luidspreker voor thuisgebruik te zijn, met een geluidsbeleving die niemand ooit eerder heeft ervaren: de BeoLab 90 van het Deense topmerk Bang & Olufsen. 

Beolab

De geluidsweergave van deze ‘meest exclusieve geluidsbox ter wereld’ is zó goed dat men bij het beluisteren van bijvoorbeeld een concert precies kan horen waar de verschillende leden van de band zich bevinden. Het gevolg: ‘oorstrelende’ klanten en in het geval van een film: een ongeëvenaard filmgeluid.

Wie de voordelen van de ‘intelligente’ luidspreker zelf wil ervaren kan terecht bij Poulissen Audio Video Center in Roermond, in deze feestmaand een van de weinige zaken ter wereld die de BeoLab aan zijn klanten kan demonstreren. 

Waar men ook gaat zitten in de ruimte – dichtbij of veraf; het maakt allemaal niets uit: de BeoLab 90 van Bang & Olufsen (ook wel ‘The future of sound’ genoemd’) meet de akoestische effecten in de ruimte en stuurt het geluid richting de luisterpositie waarin de muziek- of filmliefhebber zich bevindt, zodat deze kan genieten van de optimale geluidsbeleving. 

Aan deze perfecte geluidsbox, door Bang & Olufsen gepresenteerd in het kader van het 90-jarig bestaan van het exclusieve merk, hangt – hoe kan het ook anders – wel een prijskaartje: de adviesprijs bedraagt 34.990 euro. De box is vanaf eind deze maand leverbaar. 

De ervaringen die zijn opgedaan bij het ontwerp en de productie van het prototype van de BeoLab 90, zullen uiteindelijk worden toegepast in alle producten van Bang & Olufsen, zo heeft Tue Mantoni, topman van het elektronicabedrijf laten weten. ,,De BeoLab 90 is onze meest complete luidspreker ooit. Dit is een doelbewuste investering in uitmuntend vakmanschap, de toepassing van perfecte materialen en superieure technologie. Toekomstige producten van Bang & Olufsen zullen allemaal profiteren van de innovatie en knowhow die we tijdens de ontwikkeling van de BeoLab 90 hebben opgedaan”, aldus Mantoni. 
001 Johan En Gerard Poulissen Bij De Beolab 90 Luidsprekers
Meer informatie over de BeoLab 90 is verkrijgbaar via Poulissen Audio Video Center in Roermond, Schoenmakersstraat 19, 6041 EX Roermond. Telefoon: 0475-335716 

Lees ook