Xavier Cortenraedt kijkt uit naar Serious Request

Bladmanager Chapeau betrokken bij ondersteunende actie Glazen Restaurant

Auteur: Selin Özmen
Maandag 9 november 2015

Limburgse collega’s koken in december voor het goede doel: het Glazen Restaurant in Heerlen. Het culinaire initiatief is gekoppeld aan het Glazen Huis van 3FM Serious Request, het populaire radioprogramma waarbij enkele landelijk bekende dj’s aan het eind van het jaar vrijwillig vasten om aandacht te vragen voor een probleem in de wereld en en passant geld inzamelen voor datzelfde doel. Het gaat om een initiatief van de vier vrienden Danny Keppels, Bob America, Andy Croonenberg en Xavier Cortenraedt. Chapeau Magazine stelt ze deze week kort aan u voor. Vandaag  Xavier Cortenraedt (30):

De bladmanager van Chapeau Magazine studeerde Hotelmanagement aan de Hoge Hotelschool Maastricht. Zijn talent en toewijding komen duidelijk terug in zijn werk bij het glossy lifestyle magazine, dat gericht is op het goede leven in Limburg.

Xavier is, zo zegt hij zelf, pas gelukkig als hij op een positieve manier het maximale uit zijn werk kan halen. Xaviers motto is dan ook ‘always look on the bright side of life’.

Hoewel Xavier passie heeft voor zijn werk, is er nog iets anders wat hij met gedrevenheid doet, namelijk het organiseren van evenementen. Buiten het horecaverleden van Xavier (hij werkte onder meer in hotellerie en bij het horecaservicebureau Mise en Place) leek het hem vooral een leuke uitdaging om samen met zijn vrienden een bijdrage te leveren aan een goed doel.

,,Het Glazen Restaurant is tenslotte niet zomaar een initiatief, maar een unieke samenwerking tussen top chefs en verschillende partners waarin termen als verbintenis, beleving en Limburgse gastvrijheid centraal staan”, aldus Cortenraedt.

Het Glazen Restaurant op het Raadhuisplein in Heerlen is van 17 tot en met 23 december geopend. Een week lang zullen de chefs van enkele bekende Limburgse restaurants hun culinaire kunnen tonen aan een breed publiek, want iedereen kan aanschuiven. 

Elke dag is er een ontbijt, een lunch en dinersessie op culinair niveau voor in totaal 100 personen. Zo zijn er 21 culinaire momenten, verspreid over zeven dagen. Iedereen is welkom om te genieten van culinaire hoogstandjes en echte Limburgse gastvrijheid.

Alle inkomsten zijn voor 100 procent voor het goede doel. Alle partijen die hebben toegezegd werken belangeloos mee aan dit initiatief. Het goede doel van Serious Request dit jaar is ‘The Next Generation’ in oorlogsgebieden. 

Lees ook