Nieuwste Lions Club bestaat alleen uit vrouwen

LCM6211 na zes jaar hard werken officieel erkend

Maandag 23 november 2015

Limburg is een nieuwe Lions Club rijker. Na zes jaar voorbereidingstijd is zaterdag 21 november de Lions Club Maastricht 6211 (LCM6211) officieel geïnstalleerd. Bijzonder is dat het gaat om een serviceclub die geheel bestaat uit (carrière)vrouwen ('met ballen', zoals ze het zelf uitdrukken) die wonen en of werken in het centrum van Maastricht. LCM 6211 werd eind 2009 opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot een club met 22 ‘ambitieuze en enthousiaste vrouwen die zich met hart, handen en hoofd inzetten voor de gemeenschap en elkaar’.

Om de officiële installatie te vieren – pas bij een aantal van 20 leden voldoet een club aan de internationale standaard van Lions Clubs – worden de komende week (officieel: de charterweek) diverse groepen vrouwen in Maastricht in het zonnetje gezet.  ,,Vluchtelingen, ouderen, mantelzorgers, alleenstaande werkende moeders en vrouwen met een psychische ziekte: stuk voor stuk inspirerende vrouwen met prachtige levensverhalen. Vrouwen die we een dagje willen ontzorgen, omdat ze het verdienen en omdat ze verhalen hebben die gehoord moeten worden”, aldus Karin van de Ven van LCM6211.


Lcm 6211 Foto

Op het programma van de charterweek staan onder meer: een diner voor vrouwen van het Asielzoekerscentrum Maastricht (AZC), een muzikaal boekenbal met bitterballen voor de vrouwelijke bewoners van zorgcentrum de Croonenhoff in Maastricht, een inspiratieavond voor vrouwelijke mantelzorgers en een ontspanningsbijeenkomt voor alleenstaande werkende moeders.

Lions Club International is een wereldwijd netwerk dat bestaat uit meer dan 46.000 locale serviceclubs met in totaal ruim 1,4 miljoen leden in meer dan 200 landen. 

De regio Zuid-Limburg telt acht Lions Clubs. Vijf daarvan zijn gevestigd in Maastricht, de andere in Beek, Eijsden en Valkenburg. Maastricht kent ook een Leoclub (een ‘jongere’ versie van de Lions Club). LCM6211 is de eerste damesclub in de Limburgse hoofdstad. De andere clubs zijn gemengd of alleen mannenclubs. 

Hoe je lid kunt worden van LCM6211? ,,Vrouwen met ballen die onze doelstelling onderschrijven kunnen van zich laten horen via onze website. We maken dan kennis met ze", aldus Karin van der Ven.


Foto: Otto Nijdam

Lees ook

Bestel nu de Chapeau op Ipad of telefoon!

Ipad versie bestellen