Sterrenchefs verzorgen exclusief dinerfeest tijdens voorpremière Burnt

Bijzondere dinnerparty van restaurants Bretelli en ONE in ECI Roermond

Auteur: Maarten van Laarhoven
Dinsdag 10 november 2015


Filmliefhebbers, en dan in het bijzonder filmfanaten die ook de excellente keuken kunnen waarderen, schijnen hem niet te mogen missen. Net als de betere koks die de ambitie om een derde Michelinster in de wacht te slepen maar niet opgeven en stug doorgaan om op culinair gebied het hoogst denkbare te bereiken. We hebben het over de Amerikaanse bioscoopfilm Burnt, die op 26 november zijn Nederlandse première beleeft. 

Burnt gaat over een aan lager wal geraakte top-chef (Bradley Cooper), die ooit door de culinaire pers de hemel in geprezen werd, maar uiteindelijk het slachtoffer is geworden van zijn eigen wilde leven vol met drank en drugs. Hij doet er alles aan om weer omhoog te klimmen en zijn derde ster terug te krijgen, maar kan dat uiteraard niet alleen: hij heeft daarvoor een topteam nodig én zijn ex-geliefde Helene. Of hem dat gaat lukken houden we nog even geheim.

De film is dus vanaf 26 november in de bioscopen te zien, maar wie én van lekker eten houd én dol is op films in het culinaire genre, kan hem al vier dagen eerder, op zondag 22 november, bekijken. In de ECI in Roermond, waar Edwin Soumang van Restaurant ONE en Jan Marrees van Bretelli in Weert (beide zaken zijn in het bezit van één Michelinster) de voorpremière combineren met een dinnerparty: een geheel verzorgd diner ‘in een feestelijke setting’. 

‘Burnt’ wordt die zondag tussen de voorgerechten en het hoofdgerecht als 'smaakvol tussengerecht' opgediend in twee speciaal daarvoor gereserveerde filmzalen. Het diner vindt uiteraard plaats in het restaurant. Tickets kosten € 99 per persoon. Reserveren kan via www.restaurantone.nl/eshop of telefonisch op 0475-600262.

 

Lees ook