Sevagram Verwenzorg Walking Dinner 2015 groot succes

Organisatie terughoudend met beelden uit respect voor slachtoffers Parijs

Auteur: Maarten van Laarhoven
Maandag 16 november 2015


Het jaarlijkse Sevagram Benefiet Gala Dinner 2015, dat dit keer werd gehouden in het sfeervolle Kasteel Terworm in Heerlen, was vrijdagavond in volle gang, toen tegen half elf via de mobiele telefoons de eerste berichten doorsijpelden dat er iets goed mis was in Parijs. Aanvankelijk leek het erop dat bij een terroristische aanslag enkele tientallen mensen om het leven waren gekomen, maar het dodental liep in de loop van zaterdag al heel snel op tot boven de 120.

Voor de organisatie van  het populaire Sevagram Benefiet Gala Dinner – dat dit jaar met circa 200 kaarten helemaal was uitverkocht – waren de bloedige gebeurtenissen reden om zich terughoudend op te stellen over het grote succes van de sponsoravond.  ,,Uit respect voor de onschuldige slachtoffers bij het Franse drama in Parijs posten wij niet eerder dan maandag sfeerimpressies van ons geweldige Sevagram Verwenzorg Walking Dinner”, zo maakte Marion Schmitz, hoofd communicatie van Sevagram zaterdagochtend bekend. Dat ondanks het nare nieuws sprake is geweest van een geslaagde avond – er is veel geld opgehaald voor het goede doel – staat volgens de organisatie, die iedereen hartelijk bedankt heeft, buiten kijf.

Het Sevagram Benefiet Gala Dinner is alweer enkele jaren een begrip in Limburg. De exclusieve avond, bedoeld voor relaties van zorgorganisatie Sevagram en andere maatschappelijk betrokken ondernemers, vindt elk jaar plaats in een andere sfeervolle ambiance, compleet met een muzikale omlijsting en een veiling van werken van eigentijdse kunstenaars. Deze keer waren dat onder anderen Marcel Boonen, Guus van Eck en Paul Kusters (Toos en Henk). De veiling stond onder leiding van de Maastrichtse gerechtsdeurwaarder Ramona Batta.

De opbrengst van het zogenoemde walking dinner gaat voor een belangrijk deel naar Sevagram Verwenzorg, een initiatief dat bedoeld is om cliënten van Sevagram van tijd tot tijd, buiten de reguliere zorg om.


Fotografie: Frits Widdershoven

Lees ook