De "Maastrichtsche", een grensoverschrijdende golfbaan

Op 5 minuten afstand van het centrum van Maastricht

Woensdag 11 november 2015


International golf Maastricht (IGM), is een grensoverschrijdende 27 holes baan, en ligt daarnaast ook nog eens tussen twee unieke historische objecten namelijk een voor Europese begrippen ongekende Neanderthalersite en het Dousberg kampement (beleg van Maastricht in 1632). 

IGM beschikt sinds eind maart over een zeer modern clubhuis dat volledig één is met de haar omringende natuur.  De "Maastrichtsche" zoals vele leden IGM al liefkozend noemen is zeer ambitieus en wil binnen een aantal jaren bij de Top 10 banen van Nederland horen.  Een zeer realistische doelstelling omdat de Championschip Course nu al, als een van de uitdagenste inland linkscourses van Nederland betiteld kan worden.

Tevens komt er een nieuw cadeautje voor de leden – maar zeer nadrukkelijk ook voor sportievelingen die slechts af en toe een balletje komen slaan – kan over enkele maanden worden ‘uitgepakt’.  Het betreft een nieuwe 9-holes golfbaan (par-35), die op dit moment in aanleg is. Het nieuwe parcours komt in de plaats van de huidige 9-holes (par-27), die te weinig wordt gebruikt en om die reden commercieel niet meer verantwoord is. 
IGM heeft in totaal 700 particuliere en bedrijfsleden en is de homecourse van zowel Golfclub Maastricht als Golfclub Lanaken. IGM heeft daarom de erkenning van zowel de Nederlandse als de Belgische golffederatie verworven en loopt daarmee op grensoverschrijdend gebied voorop in Europa.

Verder beschikt golfbaan maastricht over een golfbrasserie & restaurant, Brasserie 1632, waar men kan genieten van verse (streek)gerechten in de brasserie en verrassend à-la-carte dineren in het restaurant. Dus bent u nog op zoek naar  een gezellig restaurant, omringd door groen, historie en kunst, op een steenworp afstand van het Vrijthof? Zoek dan niet verder en ga langs voor een lunch of diner!

Op de restaurantsite Iens.nl zijn zeer lovende recensies geplaatst, een mooie waardering voor de gastvrije en persoonlijke aandacht die de medewerkers van IGM aan iedere bezoeker geven.  De IGM beleving is niet met woorden te beschrijven; na uw bezoek aan dit Maastrichts pareltje zult u dit vast en zeker kunnen beamen! http://www.internationalgolfmaastricht.com/

Lees ook