Pauselijke onderscheiding voor Benoit Wesly

Het feestelijk moment werd gehouden in het Apple Park-hotel in Maastricht

Donderdag 5 november 2015


De Maastrichtse hotelier Benoit Wesly heeft uit handen van bisschop Wiertz van Roermond een hoge pauselijke onderscheiding gekregen: Ridder in de Orde van Sylvester. In het Vaticaan werd hiervoor goedkeuring gegeven vanwege de inspanningen van Wesly om Joden en Katholieken nader tot elkaar te brengen.

Het feestelijk moment werd gehouden in het Apple Park-hotel in Maastricht, een van de hotels van Wesly. Daar waren onder meer ook de Israëlische ambassadeur Haim Divon, gouverneur Theo Bovens en oud-gouverneur Sjeng Kremers aanwezig, evenals de voormalige burgemeesters Philip Houben en Gerd Leers.

Zondagavond is er een uitgebreid verslag te zien in het programma Limbourgeois op L1 TV.

Fotografie: Frits Widdershoven 

Video; Bekijk een video impressie onderaan deze pagina 

Lees ook

Bestel nu de Chapeau op Ipad of telefoon!

Ipad versie bestellen