Orkest André Rieu bij afscheid Léon Melchior

Ruim 1800 genodigden bewijzen Limburgse paardenmagnaat laatste eer

Auteur: Jo Cortenraedt
Dinsdag 17 november 2015


Op zijn eigen landgoed Zangersheide in Lanaken is massaal afscheid genomen van de paardenmagnaat Léon Melchior. Er waren 1800 genodigden aanwezig op de afscheidsceremonie die muzikaal werd opgeluisterd door het complete orkest van André Rieu, inclusief de sopraan Mirusia en de Platin Tenors, en ook de Mestreechter Staar. André Rieu trad zelf niet op, maar woonde de plechtigheid wel bij en bereidde samen met de familie Melchior de hele ceremonie voor.

De zwarte lijkkist werd opgesierd met rode rozen. Gesproken werd onder meer door Marino Keulen, burgemeester van Lanaken, die Melchior een wereldspeler noemde, aan wie Lanaken veel te danken heeft. Oud-burgemeester Gerd Leers van Maastricht roemde zijn combinatie van zakelijkheid en persoonlijkheid.

Vanuit de FEI-conferentie in Puerto Rico liet Frank Kemperman – tegenwoordig algemeen directeur van CHIO Aken en directeur van JIM Maastricht – weten dat hij zonder Melchior nooit zover was gekomen. De jongste dochter Judy Melchior beloofde de aanwezigen dat zij het levenswerk van haar vader zal voortzetten.

Na de plechtigheid werd het stoffelijk overschot van Leon Melchior in een zwarte lijkkoets naar de Maastrichtse begraafplaats op de Tongerseweg gebracht.

Foto: Luc Hommes

Lees ook