Het uitbundige nomaden bestaan

Niets is wat het lijkt bij kunstenares Tanja Ritterbex

Dinsdag 17 november 2015


Niets is wat het lijkt bij Tanja Ritterbex. Bedrieglijke schijn omgeeft haar werk. Het oogt frivool, spontaan en chaotisch. En toch gaat er een harde systematiek achter schuil. En een ijzeren discipline. Haar werk is kleurrijk, sexy en schaamteloos autobiografisch. Wie het ziet wordt vanzelf voyeur in haar overvolle wereld met nagellakflesjes, meisjesachtige jongens en dildo’s. Wat zich aanvankelijk presenteert als oppervlakkige, veelal absurdistische composities in mierzoete Engelse dropkleuren, ontpopt zich tot een beeld dat uitnodigt om langer in te verwijlen. 

Lees meer over dit artikel in editie 6 van Chapeau!

Wilt u Chapeau Magazine iedere twee maanden ontvangen om meer reportages te zien, word abonnee!

De losse Verkooppunten vindt u  hier.

U Kunt Chapeau Magazine ook lezen op de Ipad.

Lees ook