Succesvolle ‘Maastrichtsche’ krijgt nieuwe 9-holes

De droom van elke golfer, waar ook ter wereld

Vrijdag 6 november 2015


Een sfeervol clubhuis met een prachtig uitzicht waar het onder alle weersomstandigheden heerlijk toeven is. Een actief ledenbestand dat nog altijd sterk groeit én de succesvol verlopen ‘Cup der Lage Landen’, voor Nederlandse en Belgische golfprofessionals, die eind augustus voor veel mooie publiciteit gezorgd heeft. 

Bij International Golf Maastricht – de grensoverschrijdende golfbaan rond de Dousberg in Maastricht (onder golfers beter bekend als ‘De Maastrichtsche’) zit de schwung er al weer een hele tijd goed in. De eigenaren (die ook de golfbaan in het Belgische Henri-Chapelle bezitten) hebben − samen met hun managementteam − van een baan die nog maar een paar jaar geleden slecht liep een commercieel en maatschappelijk succes weten te maken. Wat opvalt is dat De Maastrichtsche niet alleen geliefd is bij golfers, maar ook bij natuurliefhebbers en dagjesmensen die naar de Dousberg komen om lekker te eten, te wandelen of gewoon te genieten van het weidse panorama. 

Het nieuwe cadeautje voor de leden – maar zeer nadrukkelijk ook voor sportievelingen die slechts af en toe een balletje komen slaan – kan over enkele maanden worden ‘uitgepakt’.  Het betreft een nieuwe 9-holes golfbaan (par-35), die op dit moment in aanleg is. Het nieuwe parcours komt in de plaats van de huidige 9-holes (par-27), die te weinig wordt gebruikt en om die reden commercieel niet meer verantwoord is.

Tegelijkertijd wordt de lay-out van de 18-holes baan gedeeltelijk aangepast. Hierdoor hoeven spelers tijdens het afleggen van het parcours niet meer de weg over te steken. Daarnaast wordt de totale speeltijd gemiddeld 15 à 20 minuten verkleind. Bijkomend voordeel is, zo zeggen ze bij De Maastrichtsche, dat de ‘foutjes’ eruit worden gehaald, waardoor de baan nog beter tot zijn recht komt. 

De nieuwe 9-holes – totale lengte 2400 meter met één par-5-hole, zes par-4- en twee par-3-holes – wordt naar verwachting in april 2016 geopend. De greenfee, het bedrag dat niet-leden betalen om op de baan te mogen spelen, is nog niet bepaald, maar zeker is al wel dat de incidentele speler straks waar krijgt voor zijn geld, aldus het management. 

Volgens mede-eigenaar Guus Loo is het de droom van elke golfer, waar ook ter wereld: op de eigen vertrouwde plek er zomaar 9 holes bijkrijgen. Het nieuwe parcours, dat in twee à tweeënhalf uur kan worden afgelegd, zit vol met uitdagingen, verklapt hij alvast. Het omvat een grote waterplas en ligt grotendeels op de flanken van de 90 meter hoge Dousberg.  „In tegenstelling tot de 18-holesbaan, die een uitgesproken ‘links’ karakter heeft, wordt deze 9-holes een typische bosbaan. Mede hierdoor is de baan ook zeer geschikt voor de ervaren golfer die wel de uitdaging zoekt, maar niet de tijd heeft om drie keer per week een compleet parcours van 18 holes af te leggen. Ideaal dus voor mensen met een drukke baan en een druk gezinsleven.”

 

 

 

Lees ook