Genieten van het leven én maatschappelijk betrokken zijn

Danny Keppels: het Glazen Restaurant verbindt

Auteur: Selin Özmen
Donderdag 26 november 2015


Limburgse koks koken in december voor het goede doel: het Glazen Restaurant in Heerlen. Het culinaire initiatief is gekoppeld aan het Glazen Huis van 3FM Serious Request, het populaire radioprogramma waarbij enkele landelijk bekende dj’s aan het eind van het jaar vrijwillig vasten om aandacht te vragen voor een probleem in de wereld en en passant geld in te zamelen voor datzelfde doel. Het gaat om een initiatief van de vier vrienden Danny Keppels, Bob America, Andy Croonenberg en Xavier Cortenraedt. Chapeau Magazine stelt ze deze weken kort aan u voor: vandaag  Danny Keppels.

Danny Keppels (32) vertegenwoordigt samen met zijn partner Martin Hendricks de Estate Management Group. Samen exploiteren ze Kasteel de Hoogenweerth, Hoogenweerth Suites, Hoogenweerth Townsuites in Maastricht en sinds dit jaar Kasteelhoeve De Grote Hegge in Thorn.

Danny geniet het liefst elk moment van zijn leven. Voor hem is ‘Carpe Diem’ (‘Pluk de Dag’) zijn levensspreuk. Negativiteit staat niet in zijn woordenboek. Als hem eens een keer iets tegenzit, probeert hij er toch een positieve draai aan te geven, legt hij uit.

Maar ‘genieten van het leven’ valt of staat wél met maatschappelijke betrokkenheid, vindt Danny. Samen met enkele vrienden heeft hij zich dan ook voorgenomen om zich jaarlijks in te zetten voor een goed doel. Zo heeft Danny al eens de New York Marathon gelopen voor dance4yourlife, een organisatie die samen met jongeren streeft naar een wereld zonder aids .

Dit jaar is zijn keuze gevallen op het Glazen Restaurant 2015, een evenement dat parallel loopt aan de populaire actie het Glazen Huis van Serious Request,  dat dit jaar zijn tenten opslaat in het centrum van Heerlen.

Danny spreekt met veel lof over het Glazen Restaurant. ,,Niet alleen wij zetten ons in voor het goede doel; we leggen ook verbindingen. Zo betrekken we de gemeente Heerlen, de provincie Limburg, restaurateurs en nog veel meer mensen bij dit mooie initiatief.”

Het Glazen Restaurant, op het Raadhuisplein in Heerlen, is van 17 tot en met 23 december geopend. Een week lang zullen de chefs van enkele bekende Limburgse restaurants hun culinaire kunnen tonen aan een breed publiek, want iedereen kan aanschuiven. 

Elke dag is er een ontbijt, een lunch en dinersessie op culinair niveau voor in totaal 100 personen. Zo zijn er 21 culinaire momenten, verspreid over zeven dagen. Iedereen is welkom om te genieten van culinaire hoogstandjes en echte Limburgse gastvrijheid.

Alle inkomsten zijn voor 100 procent voor het goede doel. Alle partijen die hebben toegezegd werken belangeloos mee aan dit initiatief. Het goede doel van Serious Request dit jaar is ‘The Next Generation’ in oorlogsgebieden.

Lees ook