Tinnemans Keukens opent eerste BORA Concept Store van Nederland

Revolutionair afzuigsysteem maakt einde aan dampen en nare geurtjes

Maandag 2 november 2015


Het wordt wel beschouwd als de meest spectaculaire uitvinding van de laatste tien jaar binnen de keukenbranche: BORA, een in Duitsland ontwikkeld afzuigsysteem voor keukens dat tijdens het koken dampen en stomen wegneemt op de plek waar ze ontstaan: op of in de nabijheid van de kookplaat. BORA afzuiging, dat zeven jaar geleden werd gepatenteerd, is een baanbrekende vinding die afrekent met de conventionele systemen voor afzuiging. De gevolgen zijn in positieve zin ingrijpend: geen vetafzetting meer, geen lawaai, geen hinderlijke dampen en vooral: geen dwingende elementen bij de vormgeving van de keuken.

Kookliefhebbers en huiseigenaren die op het punt staan een nieuwe keuken aan te schaffen of hun bestaande keuken opnieuw in te richten, kunnen het afzuigsysteem bij keukenleverancier Tinnemans Keukens in Ittervoort persoonlijk uitproberen. Het enige onafhankelijke familiebedrijf in de keukenbranche in Limburg heeft namelijk de eerste BORA Concept Store van Nederland geopend. Klanten en andere belangstellenen kunnen hier de vele voordelen van de afzuigsystemen van BORA aan den lijve ondervinden.

Volgens Tinnemans Keukens openen de kookafzuigsystemen van BORA – ze zijn niet alleen mooi van ontwerp en prachtig afgewerkt, maar ook uiterst effectief - nieuwe mogelijkheden in de keuken. Zo maken ze het eindelijk mogelijk om te koken zonder storende wasemafzuigkap. Bovendien zijn er geen hoeken en randen meer ter hoogte van uw hoofd waaraan men zich kunt stoten. Een gebukte houding tijdens het koken is dus nergens meer voor nodig. Bovendien ondervindt de kookliefhebber geen beperkingen meer van zijn gezichtsveld doordat dampen zich afzetten op zijn bril.

Vooral bij open keukens staan koks dankzij BORA niet meer buitenspel. BORA is tijdens het koken en bakken nauwelijks te horen - zelfs op de hoogste stand ontstaat er een minimaal geluidsniveau dat zelfs lager is dan het aanbraden van een steak. Kookwasem en -geurtjes stijgen niet eens op maar worden meteen weggezogen op de plek waar ze ontstaat: direct bij het kookveld, direct uit de pan, braadslee, koekenpan of grill. ,,Dat is geen magie maar toegepaste natuurkunde volgens de basisprincipes van de stromingsleer”, aldus Tinnemans Keukens, die ernaar streeft om steeds de nieuwste ontwikkelingen op keukengebied in de showroom te hebben.

Op zondag 15 november – koopzondag - vindt een bijzonder en exclusief BORA event plaats. Op de parkeerplaats van Tinnemans Keukens staat van 12 tot 17 uur de BORA Cooking Truck, een vrachtwagen die is ingericht als hypermoderne keuken. De chef-kok van BORA bereidt er allerlei culinaire hoogstandjes geeft belangstellenden gaandeweg alle informatie over de innovatieve afzuigtechiek voor damp en stoom.

 

Tinnemans Keukens,

Torenweg 11 (bedrijventerrein Ittervoort)

6014 DE Ittervoort

0475 56 60 50

www.tinnemanskeukens.nl

www.tinnemanskeukens.nl

Lees ook