Andy Croonenberg: Glazen Restaurant is samenwerking op hoog niveau

Zanger/salesmanager maakt graag tijd vrij voor culinair initiatief

Auteur: Selin Özmen
Zondag 29 november 2015


Limburgse koks koken in december voor het goede doel: het Glazen Restaurant in Heerlen. Het culinaire initiatief is gekoppeld aan het Glazen Huis van 3FM Serious Request, het populaire radioprogramma waarbij enkele landelijk bekende dj’s aan het eind van het jaar vrijwillig vasten om aandacht te vragen voor een probleem in de wereld en en passant geld in te zamelen voor datzelfde doel. Het gaat om een initiatief van de vier vrienden Danny Keppels, Bob America, Andy Croonenberg en Xavier Cortenraedt. Chapeau Magazine stelt ze deze weken kort aan u voor: vandaag  Andy Croonenberg.

Behalve van L1, waar hij werkt als salesmanager, kennen mensen Andy Croonenberg (33) ook als zanger. Sinds 2013 legt de zoon van de bekende Limburgse zanger Frans Croonenberg zich toe op een repertoire dat bestaat uit onder meer Limbopop, ska en nummers met een Braziliaans tintje.  Het op zichzelf al drukke artiestenbestaan combineert Andy met het vaderschap.

Om te kunnen genieten van het leven moet je negatieve situaties kunnen omzetten in positieve gedachtes, is de overtuiging van Andy, die met deze gedachte aansluit bij het levensmotto van Danny Keppels, een van de vier andere initiatiefnemers van het Glazen Restaurant. ,,Het is belangrijk dat je positief in het leven staat. Je krijgt veel ‘goede’ energie als je van momenten in het leven kunt leren. Het verschil tussen wie je bent en wie je wilt zijn is wat je doet.”

Over een positieve houding en ‘goede’ energie gesproken; Andy spreekt met groot enthousiasme over zijn overtuiging dat hij samen met zijn vrienden iets moois kan neerzetten voor een goed doel, dat tegelijkertijd een maatschappelijk verantwoord initiatief is.  ,,Afgezien van het feit dat alle opbrengsten van het Glazen Restaurant naar 3FM Serious Request gaan, bieden we met het Glazen Restaurant ook een mooie kans voor de leerlingen en studenten van het Arcus College in Heerlen en het Teaching Hotel in Maastricht om samen te werken met bekende restaurateurs.

Het Glazen Restaurant is volgens Andy dan ook niet zomaar een initiatief. ,,Het is een prachtige samenwerking op hoog niveau tussen verschillende organisatorische takken. Daar wil je als je horecastudent of restauranthouder toch onderdeel van zijn?”

Lees ook