Grootste wijnbeurs van Limburg gaat partnerschap aan met Winewise

Unieke wijnervaring te winnen dankzij professionele samenwerking

Vrijdag 16 oktober 2015


Winefair, de innovatieve wijnbeurs die in het najaar plaatsvindt in Lanaken en Leuven, gaat een samenwerking aan met WineWise. WineWise is een van de grootste wijnopleiders van België en tevens de enige in dat land die examens afneemt in het kader van de Wine and Spirits Education Trust (WSET), de instelling die internationaal erkende wijnopleidingen verzorgt. Samen zetten de partners een unieke wedstrijd op poten waarbij deelnemers dé wijnervaring van het jaar kunnen winnen.

Winefair en WineWise zijn de gedroomde partners, zeggen ze zelf. Beide zijn referenties op vlak van kwalitatieve wijnen: Winefair als wijnbeurs, WineWise als aanbieder van hoogstaande wijncursussen (zie www.winewise.be voor het uitgebreide aanbod). WineWise is bovendien de enige WSET opleider in ons land. Deze ‘Wine and Spirits Education Trust’ wordt aanzien als wereldleider op vlak van wijncursussen en -examens.

,,WineWise en Winefair streven dezelfde ambitie na: het grote publiek in contact brengen met kwalitatief hoogstaande wijnen”, zegt Stefan Frissen, organisator van Winefair. ,,Beide organisaties ‘ademen’ wijn. Ons motto is niet voor niks: ‘Always look on the wine side of life’. We zijn dan ook heel blij dat we deze samenwerking kunnen aangaan.”

Samen zetten de partners een mega wedstrijd op poten – ‘Win de wijnervaring van het jaar’ – waaraan alle bezoekers van de twee beurzen kunnen deelnemen. Op voorhand wordt een schifting gedaan waarbij alle deelnemers via de website een aantal multiple choice vragen kunnen invullen. ,,Per beurs selecteren we twaalf personen, die niet beroepsmatig met wijn bezig zijn, die ter plekke een examen krijgen voorgeschoteld met een theoretisch en een praktisch onderdeel”, legt Sybille Troubleyn, zaakvoerder WineWise uit. ,,Tijdens de praktische proef laten we de deelnemers een aantal wijnen proeven, waar ze de belangrijkste karakteristieken uit moeten halen.”

Deelnemen loont, want de uiteindelijke winnaars – eentje per beurs – worden bedolven onder de schitterende prijzen. Hij of zij mag zich niet alleen ‘Winetaster of the year’ noemen, maar krijgt ook een opleiding van WineWise, ontvangt een jaar lang proefpakketten wijn van de verschillende standhouders, krijgt voor 2016 tevens een wijnreis - met plukervaring - aangeboden naar Château de Minière in de Loire-streek.

Lees ook