En zo is het gekomen...

De band in de beginjaren, een rebellenclub

Dinsdag 6 oktober 2015


Rowwen Hèze mocht afgelopen jaar aan het eind van de voorlaatste week van de Tivoli nog een allerlaatste keer de planken uit het podium spelen. Die avond bijna op de kop af  een kwart eeuw geleden stond de groep waar Limburg trots op is voor het eerst in de Utrechtse poptempel. De zes uit America openden toen de avond voor Flaco Jimenez, de beroemde TexMe-accordeonist uit San Antonio, Texas. Diens drummer viel  de Europese tournee kennelijk al te lang, reden waarom hij onverhoeds huiswaarts was gekeerd. Nou wilde het toeval dat die rebellenclub van het voorprogramma enkele feestnummers uit zijn repertoire deed en niet eens zo beroerd ook. Zo werd de jonge slagwerker tot zijn verbijstering gepolst of hij misschien niet wilde fungeren als invaller, hetgeen hij pas aandurfde nadat de anderen hem de nodige moed hadden ingesproken. Toen El Flaco hem voor alle zekerheid vroeg of hij het karwei echt wel dacht aan te kunnen, luidde het antwoord pontificaal: "Yeah sure, I'm from America too."

 

Lees meer over dit artikel in de Matty, hét magazine van Rowwen Hèze!


De losse Verkooppunten vindt u  hier, of bestel hem via onze webshop !

 

Lees ook