Made in Venlo

Leolux: meubels met een touch van ambachtelijkheid en hightech

Zondag 18 oktober 2015


Wie twijfelt of er in Nederland nog wel een maakindustrie bestaat, doet er goed aan in Venlo (Blerick) de Via Creandi van meubelfabriek Leolux te bewandelen. Op deze Weg van de creatie kan de bezoeker van nabij ervaren dat Leolux zich bevindt op zoewel het snijvlak van industriële vormgeving en individuele expressie als op de grens tussen hightech en ambacht. "Wij kiezen er bewust voor om iedereen een blik in onze fabriekskeuken te gunnen. Je kunt veel over vakmanschap, toewijding en orginaliteit praten, maar hier kun je met eigen ogen zien," zegt directeur Sebastiaan Sanders van Leolux, al lopend over de loopbruggen die een uitzicht bieden op de diverse werkzaamheden in de fabriek. Een wandeling die een ruim tachtigjarige Made in Limburg-geschiedenis invoelbaar maakt en je de kernwaarden van een internationaal opererend familiebedrijf laten ervaren.

Fotografie: Hugo Thomassen

Lees ook