Simone Trierweiler in Luik

Saga Prix Littéraire 2015

Donderdag 15 oktober 2015


De bekende Franse journaliste Simone Trierweiler, nog bekender als ex-vriendin van de Franse president Francois Hollande, was in Luik om de Saga Prix Littéraire 2015 uit te reiken. Dat is een prijs voor de beste Belgische debuutroman. Dat gebeurde in het gelijknamige café Saga in het hartje van Luik.

De prijs ging naar de schrijver Jean-Pierre Orban voor zijn eerste roman ‘Vera’.  Trierweiler zei dat ze de Franstalige literatuur een warm hart toedraagt. Tegenwoordig is zij weer fulltime actief als journaliste voor het bekende Franse magazine Paris Match. „Ik hou van mijn werk en ik vind het leuk om voor het eerst naar Luik te komen. Ik was wel al eens in de buurt, maar dat was in Maastricht, waar ik ooit een reportage maakte over het Verdrag van Maastricht en de geboorte van de Euro.”

Simone Trierweiler deed in de periode dat ze de partner was van Hollande, een stapje terug in haar werk en begeleidde de president regelmatig op officiële staatsbezoeken. Nadat begin vorig jaar aan het licht kwam dat Hollande in het geheim ook nog een relatie was aangegaan met de veel jongere actrice Julie Gayet, verliet Trierweiler het Elysée in Parijs.

 

Lees ook

Bestel nu de Chapeau op Ipad of telefoon!

Ipad versie bestellen