Mystieke expositie bij Marres

The relativity of matter’

Zondag 4 oktober 2015

In het kunstencentrum Marres in Maastricht is een heel mystieke expositie geopend van de kunstenaar Levi van Veluw.  Onder de naam ‘The relativity of matter’  is het hele gebouw veranderd in een donker doolhof, waar je alleen op de tast doorheen kunt.

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake was er speciaal een half uur voor de opening naar toegekomen om aan den lijve te ondervinden wat de beleving zou zijn. Maar in haar speech wilde ze daar niet veel over kwijt, om de vele gasten op de opening niet al alles te verklappen.

Volgens directeur Valentijn Byvanck is dit een van de meest spectaculaire exposities bij Marres in de voorbije jaren.  De woorden van burgemeester Penn dat Marres hoort bij Maastricht, klonk de aanwezigen als muziek in de oren, want tot nu toe heeft het Maastrichtse College het danig laten afweten als het gaat om Marres te ondersteunen.

 

Foto: Annemarie Penn-te Strake en Valentijn Byvanck

Lees ook