Jonge talenten Opera Zuid opnieuw middelpunt van exclusief diner

Vierde dîner des jeunes talents op Château Sint Gerlach

Donderdag 1 oktober 2015

Op Château St. Gerlach vindt zondag 11 oktober voor de vierde keer een muzikaal diner plaats met de klinkende naam Le dîner des jeunes talents. De gasten van dit sponsordiner in samenwerking met het Maastrichtse operagezelschap Opera Zuid, worden meegenomen in een wereld vol met culturele en culinaire verrassingen. Een avond waarin het genieten centraal staat, aldus de initiatiefnemers.

Le dîner des jeunes talents is een particulier initiatief van Opera Zuid en Château Sint-Gerlach. De opzet is om jonge talenten uit deze regio een podium te geven. Tijdens het verrassende viergangendiner kunnen de gasten kennismaken met de opera-professionals van de toekomst.

Miranda van Kralingen, artistiek directeur van Opera Zuid, presenteert de avond. Van Kralingen, die zelf een indrukwekkende  carrière in de operawereld heeft – zij trad onder meer op tijdens het huwelijk van koning Willem-Alexander en koningin Máxima - heeft een grote passie voor jonge mensen. Daarnaast heeft ze een goede neus voor jonge (Nederlandse) talenten. Zo gaf ze de afgelopen jaren mede vorm aan de beginnende creatieve loopbanen van de zangers en zangeressen Rubèn Plantinga, Anna Emelianova en Veerle Sanders.

Veerle Sanders

Deze laatste is ook een van de vier jonge talenten die zondag 11 oktober acte de présence geven tijdens Le dîner des jeunes talents. De jonge sopraan volgt nu de masteropleiding Muziektheater Klassiek aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Bij Opera Zuid speelde ze de afgelopen jaren mee in diverse producties. Zo maakte ze deel uit van het koor van Carmen en nam ze in enkele voorstellingen van La Traviata de rol van Flora Bervoix over. Ook was ze te zien als Jenny in de Opera Zuid-musical Wie is Loesje? en als Ida in De|die|the Fledermouse. Ook vertolkte ze Tisbe in een aantal voorstellingen van La Cenerentola, beter bekend als Assepoester.

Bart Bijnens 

Jong talent nummer twee, Bart Bijnens werd in 1992 geboren in Sittard. In 2012 studeerde hij af aan de drama-opleiding van het Arcus College in Heerlen. Daar speelde, regisseerde en schreef hij eigen voorstellingen en maakte hij kennis met het werk van Shakespeare. In 2013 werd Bart aangenomen op de acteeropleiding van de Toneelacademie Maastricht, waar hij inmiddels zijn derde jaar volgt. 

Valéry van Gorp

Valéry van Gorp speelde onder andere in de musical Shrek van Albert Verlinde Entertainment. Ook verleende ze haar zangstem aan het luisterboek Mr. Finney en De Wereld op zijn kop van Prinses Laurentien van Oranje Nassau en als danseres was ze onder meer werkzaam achter Ellen ten Damme, Bram van Vlugt en Karin Bloemen. Volgend jaar speelt ze in de muziektheatervoorstelling Dansen met de Vijand van Janke Dekker Producties.

Sam Eggenhuizen

Sam Eggenhuizen vertolkte in 2013 de rol van A-rab in West Side Story tijdens de 125-jarige jubileumvoorstelling van Het Concertgebouw. Hij vervolgt nu de opleiding Klassiek Muziektheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Masterclasses volgde bij Carmelo Corrado Caruso in Sicilië en bij Miranda van Kralingen.

Niet alleen getalenteerde zangers en musici laten tijdens dit diner zien en horen wat ze in huis hebben. Ook de jonge talenten uit de keuken van Château St. Gerlach geven acte de présence. Samen met chef de cuisine Otto Nijenhuis hebben ze een 4-gangen menu samengesteld dat wordt geserveerd aan grote tafels van maximaal 10 personen. 
  
Deelname aan Le dîner des jeunes talent kost 95 euro en is inclusief diner, aperitief met amuse, wijnarrangement, waters, koffie met friandises en muzikale intermezzo’s. Het aperitief begin om 16 uur in de Philibertzaal van Château Sint Gerlach. Het einde van de avond is voorzien rond 21.30 uur.

 

Reserveren kan via Château St. Gerlach.  043 608 88 88 of door het sturen van een mailtje naar gerlach@chateauhotels.nl. Kijk op www.chateauhotels voor meer informatie.
  

Foto: Château St. Gerlach.

Lees ook