Harm Wiertz: Vakantie voorbij!

Het gaat een drukke en interessante tweede helft van het jaar worden!

Vrijdag 16 oktober 2015


Terwijl ik dit schrijf zijn Dionne en ik met ons gezin bezig aan de terugreis van onze vakantie. Dit jaar voerde onze trip naar de Verenigde Staten. Onze kinderen Niklas (17), Martijn (16) en Willeke (14) hebben er de leeftijd voor. De hele dag aan het zwembad zitten is niet meer zo hun ding, ze willen wat van de wereld zien. En dus toerden we drie weken door The West. Natuurlijk met een gehuurde auto waarmee we meer dan vierduizend kilometer aflegden. Het werd een indrukwekkende ervaring. Grote steden als Los Angeles, San Diego, Las Vegas en San Francisco die we afwisselden met geweldige natuurgebieden. Natuurlijk werden ook de nationale attractieparken zoals ‘San Diego Zoo’ en ‘Seaworld’ bezocht. We kwamen er achter hoe uitgestrekt het land is en hoe mooi de natuur. Adembenemend en overweldigend: de Grand Canyon, Lake Powel, Zion en Yosemite. Aan het einde van de trip vlogen we naar Miami om even uit te rusten en kennis te kunnen maken met de Amerikaanse ‘Noordzeekust’.

Ze hebben heel wat zaken goed voor elkaar, die Amerikanen. Daar kunnen we best nog wat van leren. Ze verheffen elk stukje natuur bijvoorbeeld tot ‘nationaal park’ waardoor er miljoenen betalende internationale bezoekers opaf komen. In het restaurant zetten ze de fooi automatisch al op de rekening, waarbij je extra fooi mag betalen als je heel erg tevreden bent. En daar zorgen ze wel voor! U weet wellicht dat wij sinds enige tijd actief zijn met ons nieuwe kantoor Wiertz Gastvrij. De gastvrijheid van de horeca in de Verenigde Staten is in ieder geval uitstekend, je wordt er op je wenken bediend. Trouwens iedereen is eigenlijk heel erg vriendelijk daar. Daarnaast zijn er wat mij betreft ook aandachtspunten: files, files, files. En dan bedoel ik zowel de files op de weg − stoppen en stilstaan − alsook de files bij de ingang van attractieparken, bij de ingang van de bakker en de koffiecorner.

Maar goed, aan alles komt een einde. Ook aan de files in de Verenigde Staten. En zo zijn we nu dan weer teruggekeerd in eigen land. Het is altijd goed om letterlijk en figuurlijk afstand te nemen van de dagelijkse leefomgeving. Even in aanraking komen met andere mensen en culturen. Het helpt je om weer fris te kijken naar je eigen omgeving; je doet de noodzakelijke energie op om weer aan de slag te kunnen gaan. Dit jaar ben ik dertig jaar actief in het flexwerk, wellicht heeft u er iets over gelezen, ik heb er eerder over geschreven. Dat is een hele tijd. Een hele mooie tijd bovendien wat mij betreft. Ik heb mij voorgenomen om dit jaar gedurende een periode van drie maanden iets rustiger aan te doen. Even wat meer afstand nemen dan enkel gedurende de reguliere vakantieperiode. En dus begin ikzelf pas weer tegen het einde van september met mijn dagelijkse werkzaamheden.

Het gaat een drukke en interessante tweede helft van het jaar worden! De economie komt flink op stoom en dat zorgt bij Wiertz Personeelsdiensten voor heel wat vacatures. Limburgse werkgevers maken massaal gebruik van onze diensten. En ja, daarnaast ben ik natuurlijk ook nog voorzitter van de Raad van Commissarissen bij onze Limburgse eredivisie club Roda JC. Scoren dus!


Wilt u reageren?

Dat kan via mijn twitter- en linkedin-account. Ook kunt u deze bijdrage als blog lezen via www.wiertz.com en hier rechtstreeks uw reactie plaatsen.

 

Harm Wiertz

Ondernemer

 

 

Lees ook