Crossborder diner 2015 - Young Professionals

Jonge, internationale ‘high potentials’ maken kennis met het Limburgse bedrijfsleven.

Donderdag 1 oktober 2015


Op woensdag 30 september vond op industrieterrein Avantis in Heerlen een zogeheten grensdiner plaats. Dit grensdiner was de afsluiting van een dag waarop jonge, internationale  ‘high potentials’ kennis maakten met het Limburgse bedrijfsleven.

 

Het ging om een groep van tachtig studenten en starters, in totaal liefst 21 nationaliteiten. Zo waren young professionals uit Nigeria, Peru en India van de partij. Ook werd de voortgang van een onderzoek met de werktitel Young Professionals Barometer besproken.  

De young professionals startten de dag bij brandingorganisatie Connect Limburg, initiatiefnemer van het Grensdiner. Connect Limburg werkte samen met diverse partners van Limburg, waaronder Hogeschool Zuyd, Maastricht School of Management, Smurfit KappaArion Group en Medtronic. Er vonden interne rondleidingen plaats bij Smurfit Kappa en Medtronic, terwijl er bij de Brightlands Chemelot Campus een presentatie werd gegeven, alsmede een groepsdiscussie plaatsvond tussen vertegenwoordigers uit de sectoren overheid, onderwijs en bedrijfsleven.

Bart van de Kerkhof, country manager van Medtronic: “Alles begint met communicatie. Als je young professionals uit binnen- en buitenland op de voordelen van de grensregio Limburg wilt wijzen, moet je hen opzoeken. Dat kan door contact met universiteiten of een inhoudelijk sterke dag met bedrijfsbezoeken.”

 

Eric Joosten, CEO van Arion Group: “Limburg ligt niet aan de rand, maar in het hart van Europa. Dat houdt in dat we young professionals veel te bieden hebben. Natuurlijk is die groep veelal op zoek naar een inhoudelijk interessante baan, maar die banen zijn er in Limburg.” 

De young professionals zelf toonden zich enthousiast, en kwamen ook met aanbevelingen. Mohamed Mahdi uit Jemen: “De grensligging van Limburg biedt veel voordelen en springt zeker bij buitenlandse studenten en werknemers in het oog. Ik zou meer gedetailleerde informatie over Limburg willen hebben en kennis willen delen, dat zou kunnen via een online kennisbank.”

 

Conny Moonen, directeur Connect Limburg: “We hebben ervaren dat we op een goede en effectieve manier grensoverschrijdende verbindingen kunnen leggen met partners. Het is prachtig dat we konden afsluiten met een symbolisch diner op de grens.”

 

Lees ook

Bestel nu de Chapeau op Ipad of telefoon!

Ipad versie bestellen