De Dikke Van Dale

De 15e editie van het woordenboek wordt voorgesteld

Woensdag 7 oktober 2015


Gisteren werd in Utrecht en in Brussel (Atomium) de 15e editie van het woordenboek De Dikke Van Dale voorgesteld. In dit digitale tijdperk is het nog altijd zeer gewild, getuige de vele Neerlandici en mediafiguren die op de presentatie aanwezig waren. Daaronder ook de presentatrice van het 'Groot Nederlands Dictee' Martine Tanghe. Het was de bekende schrijver Dimitri Verhulst die het eerste exemplaar in ontvangst mocht nemen.
De Dikke weegt 6,4 kg, zit vervat in een foedraal van drie delen en telt 4.880 bladzijden, goed voor 18.000 woorden. Die zijn netjes ingedeeld in Nederlands-NL en Nederlands-BE, waardoor de gelijkschakeling van de taal tussen de beide landen een feit wordt.
Na een taalspelletje met Bekende Vlamingen mocht schrijver Dimitri Verhulst het eerste exemplaar ontvangen. Niet toevallig, want co-hoofdredacteur Ruud Hendrickx benoemde 'Helaasheid' tot één van de mooiste woorden in 'De Dikke'. Daarmee refereerde hij uiteraard naar Verhulsts roman 'De helaasheid der dingen'.

Lees ook